A csaló étkezés a testépítésben?

A testépítők, mint a sportolók és a fitnesz szerelmeseinek, szigorú étrendet kell betartaniuk a fizikai eredmények fenntartásához és eléréséhez. A testépítés étkezési tervei ugyanolyan sokszínűek, mint az őket követő egyének, de általában egy testépítő étrend sokkal szigorúbb, mint a rendszeres étrend. Emiatt egyes testépítők úgy döntenek, hogy bevonják a csaló napokat, vagy csalják az étkezéseket, hogy hosszú távon be tudják tartani az étrendet.

Bodybuilding táplálkozás

A normál 30 perces edzéstől eltérően a testépítés túl nagy mennyiségű törzsre helyezi a testet, növelve az extra tápanyagok szükségességét. A kiegészítő tápanyagok biztosítják az izomjavítást és az építést, az egészséges keringést, a zsírcsökkentést és az alultápláltság megelőzését. Azonban néhány testépítő rendkívül korlátozott étrendet követ, amely többnyire fehérje – 1 gramm minden 1 font testtömegnél – szénhidrátot és nagyon kevés tejterméket, gyümölcsöt vagy zöldséget tartalmaz. Ez a táplálék megakadályozza a gyomor és a zöldségek rosttartalmának felfúvódását, és biztosítja az izmok és szövetek javítását és az extra fehérjéből való felépítését. Mielőtt megváltoztatná az étrendet, forduljon táplálkozási vagy dietetikushoz, hogy értékelje az egészségét, és dolgozzon ki egy személyre szabott étkezési tervet, amely biztosítja, hogy a lehető legtöbb tápanyagot fogyasztsa testépítés közben.

Csalás

A legelterjedtebb étrend tervek egy csaló vagy csaló ételből állnak. A csalás napja lehetővé teszi, hogy egy előre meghatározott napon enni fog valamit. Ezen a napon az étrenddel “megcsalhatod” azáltal, hogy olyan ételeket fogyasztasz, amelyekben az étrend teljesen vagy részben korlátozódik. A testépítőnek lehetősége van arra, hogy mindent megtegyen egy csalás napján, és enni bármit is akar, amit akar – a kalóriaszámlálás, az élelmiszer mérése és a kiszolgálási méretek nem érvényesek. Ezzel ellentétben a csaló étkezés az egyik napfogyatkozás során felfrissül. Ez általában egy kis étkezés, amely az étrendet korlátozó élelmiszerekből áll. Bár a nap nagy részében még mindig diétázik, még mindig egy csaló napnak számít.

Előnyök

A fő előnye, hogy egy csaló nap vagy egy csaló étkezés közben a testépítés mentális pihenés. A hajtóereje az az elképzelés, hogy a szigorú, korlátozó étrend miatt a diéta csillapodik, ha gyenge pillanata van, vagy szigorú rutinszerűsége miatt teljesen elfogyasztja az étrendet. Valójában a Mayo Clinic szakemberei azt állítják, hogy sokkal nagyobb valószínűséggel ragaszkodik a diétához, ha megengedik magának a mozgásteret. Ezenkívül előfordulhat, hogy az étkezés első néhány hetében a megszokottnál jobban fáradt, mert a szervezet alacsony tápanyagbevitel miatt energiát tartalékol. A Bodybuilding weboldal olyan csaló napokat ajánl, amelyek segítik az energiád feltöltését és az anyagcserét.

szempontok

Mielőtt egy csaló napot vagy egy csaló étkezést ütemezne, gondoljon arra, hogy ez milyen hatással lesz pszichológiailag. Vannak, akik azt mondják, hogy egy csaló étkezés segít a testépítő táplálkozásukon, de mások úgy találják, hogy bűntudatot éreznek azzal, hogy “eltörik” a diétás rutint. A csaló ételeket körülvevő negatív érzelmek miatt néhány testépítő spirálisan eszik. Mielőtt kivenné az ajánlott öt ételcsoport bármelyikét, vagy csökkentené vagy növelné a bevitelt, konzultáljon orvosával. Ha olyan állapotban van, mint a 2-es típusú cukorbetegség, a szívbetegség vagy a magas vérnyomás, beszéljen orvosával, és nézze meg, hogy a testépítő étrend vagy a csaló étkezés megfelelő az Ön számára.