A koffein felesleg súlygyarapodást okozhat?

A koffein számos ételben megtalálható, beleértve a teát, a kávét, a csokoládét, az energiaitalokat és az üdítőitalokat. Bizonyos gyógyszerek összetevője. Bár nem jó ötlet túl sok koffeint kapni a táplálkozásodban a lehetséges mellékhatások miatt, valószínűleg nem kell aggódnia, ami súlygyarapodáshoz vezet. A koffein egyes vizsgálatokban ténylegesen kapcsolódott a fogyáshoz.

Koffein és súly

Ha extra koffeint kap a diéta, akkor nagyobb a fogyás, mint a súlygyarapodás. A koffeinbevitel növekedése olyan emberekkel jár együtt, akik kevesebb időt szenvednek az Amerikai Journal of Clinical Nutrition 2006-ban közzétett tanulmányban. Úgy tűnik, hogy a koffein korlátozhatja a súlygyarapodást a magas zsírtartalmú táplálkozás miatt. Élettan és viselkedés 2013-ban. A koffein kissé növelheti az anyagcserét, miközben segít csökkenteni az Ön által fogyasztott kalóriák számát, ezáltal idővel potenciális súlycsökkenést eredményezhet az American Journal of Physiology – Szabályozó, Integratív És az összehasonlító élettan, 2005-ben. Sokan kapják a koffeint a kávéból, ami segíthet az étvágy csökkentésében, hogy kevesebbet enni, az Obesity-ben publikált tanulmány szerint 2013-ban. A tanulmányban résztvevők, akik keveset fogyasztottak, Akik kevesebb kávét vagy egyáltalán nem ivották.

Cukor és koffein

Van olyan eset, amikor a koffein a súlygyarapodáshoz társul. A koffeinnek keserű íze van, és ennek következtében a koffein tartalmú cukorral édesített italoknak több cukorral és így több kalóriával kell rendelkezniük, mint a koffein nélküli hasonló italok, az Európai Journal of Clinical Nutrition című tanulmány szerint. Ha ezek az italok nem tartalmaznak koffeint, akkor éppúgy édesebb ízűek, akár 10 százalékkal kevesebb cukorral. Lehet, hogy kihagyja a cukorral édesített koffeinmentes italokat, ha aggódik a lehetséges súlygyarapodás miatt.

Ajánlott koffeinbevitel

Az Egyesült Államok Élelmiszer-és Gyógyszerbiztonsági Hivatala javasolja, hogy a koffeinfogyasztás mérsékelt mennyiségre korlátozódjon, valahol napi 100 és 200 milligramm között. Ez az összeg valószínűleg nem okoz kedvezőtlen hatásokat. Egy 5 uncia csésze kávé 60-150 mg koffein lehet, és ugyanannyi rendszeres tea jellemzően 40-80 milligramm. A koffeinmentes üdítők a koffein tartalmában 23 milligrammtól 12 uncia Coca-Cola-tól 100 mg-ig ugyanolyan mennyiségű Jolt Cola-hoz tartoznak. Míg a legtöbb csokoládé és a csokoládé ízesítésű élelmiszerek viszonylag kicsi mennyiségű koffeint tartalmaznak, a kávé ízű joghurt vagy fagylalt 40-85 mg koffeint tartalmazhat.

A túlzott koffeinfelvétel hatásai

A túlzott koffeinbevitel számos mellékhatást okozhat. A túlzott mértékű koffein mennyisége az egyének között változik, mivel egyes emberek különösen érzékenyek a koffeinre, míg a kisebb emberek valószínűleg gyorsabban érzik a hatást, mint a nagyobb egyének. A lehetséges mellékhatások közé tartozik az émelygés, depresszió, gyakori vizelés, alvászavarok, ideges érzések, egyenetlen vagy gyors szívverés, szédülés, vérnyomás-emelkedés, dehidráció és fejfájás. Ha csökkenteni szeretné a koffeinbevitelét, tegye meg lassan, ne hideg pulyka helyett, hogy megakadályozza az elvonási tüneteket, beleértve a hányást, ingerlékenységet, hányingert, fejfájást és álmosságot.