A terhes nők enni burgonyát?

Az egészséges táplálkozás mindenki számára fontos, de még így is, ha terhes vagy. Ennek az az oka, hogy több tápanyagra van szükséged az állapotod támogatására, és a minőség tekintetében tényleg két embert eszel. Ami a szájába kerül, a baba egészségi állapotát is befolyásolja. Bizonyos ételeket el kell kerülni a terhesség alatt, de a burgonya nem tartozik hozzájuk.

Terhesség Diét alapjai

A terhesség első felében a tápláléknak a jó minőségű tápanyagokra kell koncentrálnia, hogy segítse a magzati fejlődést és fenntartsa saját jólétét. A második félévben a mennyiség fontos lesz annak biztosítására, hogy a baba egészséges születési súlyhoz jusson. Ez azonban nem jelenti azt, hogy kétszer annyi ételt kell enni, mint általában. Ha egészséges volt a terhesség megkezdése előtt, akkor az első trimeszterben nem lesz szükség extra kalóriára. Növelheti a bevitelt körülbelül 300 kalóriával a második trimeszterben és körülbelül 450-tel a harmadik trimeszterben.

A burgonya előnyei

A burgonyát keményítő szénhidrátként ismerik, ami azt jelenti, hogy gyakran eltávolítják őket a testtudatos ember menüjéből. De valójában alacsony a zsír és a kalória, miközben gazdag forrása az étrendi rost és a B-6 és C vitamin. Ezek szintén magas a folát, ami különösen fontos a terhesség ideje alatt, mert csökkenti annak kockázatát, hogy a baba fejlődő agy és a gerinc problémákat.

Burgonya a terhesség alatt

A baba legfontosabb energiaforrása az anyaméhben a glükóz, amelyet szénhidráttartalmú élelmiszerekben találnak, mint például a burgonya. A Svájci Táplálkozási Társaság (SAN) három-négy adag szénhidrátot ajánl naponta a terhesség alatt, beleértve a burgonyát, valamint a kenyeret, rizst, tésztát, gabonát – amelyek mindegyike ideális esetben teljes gabonafajták. A szénhidrátrészecskék mérete függ a terhesség színpadától és attól, hogy fizikailag aktív vagy. Minél tovább van, és minél több gyakorlatot csinálsz, annál nagyobbak lehetnek a részei – a fent említett kalóriatartások emlékére.

Burgonya előkészítése

Sokan gondozzák a burgonyát a sült krumplit és a sült burgonyát, melyet az olvasztott sajt csöpög, ezért nem meglepő, hogy nem mindig egészséges ételnek számítanak. Ez nem az a mód, hogy meg kell enni a burgonyát, hogy a legtöbbet hozhassa ki, terhesség alatt vagy bármikor. A SAN azt javasolja, hogy korlátozza a sült, zsíros ételek fogyasztását egy étkezéskor és legfeljebb 2 teáskanálnyit. Zsírt vagy étolajat naponta. Próbálja gőzölni vagy sütni a burgonyát, és olajjal, vajjal vagy sajtjal helyettesíteni a gyógynövényekkel.