A terhesség hip fájdalmáról

A nő testének változása a terhesség alatt sok fájdalmat és fájdalmat okozhat. A csípő fájdalom gyakori előfordulás, mint az alsó-hátfájás. Bár lehet, hogy nem teljesen megakadályozható, lehetőség van arra, hogy kezelje, ami lehetővé teszi a nők kényelmesebb terhességi élményt.

Okoz

A terhesség alatt a nők hormonális változásokat tapasztalnak a szállítás előkészítésében. A relaxin hormon szabadul fel, ami meglazítja az ízületeket és a szalagokat, ami csípő fájdalmat és más fájdalmat okozhat. Dr. Jeannie A. Santoro, egy csontkovács a Pennsylvaniában elmagyarázza, hogy a hormonok is okozhatnak ízületi gyulladást és érzékenységet. Ahogy a baba nő, és extra súlyt helyeznek a medence mellé, a medence elmozdulhat, ami fájdalmat okoz. A nő testtartásában bekövetkező változások is hozzájárulhatnak a csípő fájdalomhoz, mivel a hátát és az izmait más módon húzzák meg, hogy hordozzák a babát. Ez megterheli az izomzatot, és a medence megdőlt az összehangolásból.

Időkeret

Hip fájdalom a terhesség bármely pontján előfordulhat, bár ez a leggyakoribb a második és a harmadik trimeszterben. A relaxin általában a legmagasabb mennyiségben szabadul fel a terhesség második felében. Egyes nőknél azonban az első trimeszterben azonnalian felszabadul a relaxin, ami hip fájdalmat okozhat akkor is, ha a baba nem elég nagy ahhoz, hogy nyomást gyakoroljon az ízületekre vagy az idegekre.

szempontok

Dr. James W. Brann a Női Egészségügyi témákban azt tanácsolja, hogy bizonyos tevékenységek és gyakorlatok a hip fájdalmat rosszabbá tehetik azok számára, akik ezt tapasztalják. Séta hosszú ideig és a hajlítás súlyosbíthatja a csípő fájdalmat. A nők azt is észlelhetik, hogy bizonyos gyakorlatok, például a lépcsőn történő lépések, elliptikus géppel vagy olyan tevékenységekkel, amelyek gyors irányváltást okoznak, fájdalmat okoznak.

kezelések

A csípő fájdalom kezelése magában foglalja mind a tünetek enyhítését, mind a fájdalmat okozó mögöttes probléma kijavítását. A kiropraktika beállítása, a prenatális masszázs és a fizikoterápia egyes pácienseknél fájdalmas fájdalomcsillapítást eredményezhet, Brann megjegyzi. A hőt vagy a jeget használva segíthet a tünetek enyhítésében, ugyanúgy, mint az egyik lábát egy dobozon vagy más tárgyon felemelve állva, jegyzi meg a MayoClinic.com.

Alvás

Alvás közben a medence nem támogatható, ami csípő fájdalomhoz vezethet, mivel a terhes nők az egyik oldalon vagy a másikikon alvásra korlátozódnak. Lehetséges megoldások a fájdalom enyhítésére éjszaka magában foglalja a használata teljes testet párna, helyezett a lábak között, a has alatti és a felkar alatt. Ez segít stabilizálja a medencét és támogatást nyújt. Ha az alvás még a testpárnával is kényelmetlenül érzi magát, a fekvő ágyban alvás bizonyos nőknek segítséget nyújt.