A vegánok vagy a vegetáriánusok a cla diéta pirulákat vegyenek?

A konjugált linolsav, más néven CLA, antioxidánsokat és egyéb összetevőket tartalmaz, amelyek különböző egészségügyi előnyökkel járnak, beleértve a fogyás lehetőségét is. A CLA általában állati alapú élelmiszerekből származik, mint például a hús és tejtermékek, de a sáfrányolaj és a napraforgóolaj is kis mennyiséget tartalmaz. A CLA-t tartalmazó étrend-kiegészítő tabletták, valamint a tápanyagot tartalmazó kiegészítők bármilyen CLA forrásból származhatnak. Mint ilyenek, az emberek, akik kövessék a növényi vagy többnyire növényi alapú étrendet, el kell kerülniük a CLA diétás pirulákat.

Vegetáriánusok és vegánok

A vegetáriánusok nem eszik húst, de egyesek fogyaszthatnak tejeket, tojásokat és ételeket, amelyek tartalmazzák ezeket a termékeket. Más vegetáriánusok halat vagy csirkét fogyasztanak, de az összes többi húsát elkerülik. A vegánok teljesen növényi alapú étrendet követnek, és nem fogyasztanak semmilyen terméket vagy ételt, amely állatból származik.

Lehetőségek

Mielőtt a vegetáriánusok vagy a vegánok megvásárolnák a CLA étrend-kiegészítő tablettát vagy kiegészítőket, időt és időt kell fordítaniuk a gyártók és a termékek kutatására. Orvosa vagy gyógyszerésze hozzáférhet olyan további információkhoz, amelyek segíthetnek kiválasztani a megfelelő terméket. A vegetáriánusok nem bánják a tejtermékekből származó CLA-t, de a vegánok nem fogják fogyasztani ezeket a CLA formákat. A vegánok azonban találhatnak CLA tablettákat, amelyek teljesen növényi eredetűek, és ezek a termékek jellemzően azt állítják, hogy nem tartalmaznak állati termékeket.

szempontok

Beszéljen orvosával a CLA diétás tablettákról, valamint a fogyás egyéb lehetőségeiről. Ha egészséges étrendet követel, orvosa javasolhatja, hogy egyszerűen csökkentsd az Ön által fogyasztott kalóriákat és növelje fizikai aktivitását. Ha nincs egészséges étrendje, orvosa javasolhatja étrend-változásokat a táplálékkiegészítők mellett vagy helyett. Ha étrendje magas az állati eredetű élelmiszerekben, amelyek CLA-t tartalmaznak, Ön és orvosa eldöntheti, hogy a CLA étrendkiegészítők segítségével történő fogyasztása növelheti a használatával járó szövődmények kockázatát.

figyelmeztetések

Akár vegetáriánus, akár vegán étrendet követ, vagy állati eredetű élelmiszereket fogyaszt, nem szabad elkezdenie a CLA vagy bármely más fogyókúrás készítmény használatát anélkül, hogy először konzultálna orvosával. Bár a CLA segíti a súlycsökkenést, a CLA diétás pirulák alkalmazása komplikációkat is okozhat, beleértve a megnövekedett vércukorszintet és koleszterinszintet. Ha cukorbetegsége, szívbetegsége vagy egyéb egészségügyi állapota van, orvosa nem javasolja a CLA használatát.