Ajánlott kalóriák: kalória fogyasztása vagy nettó kalória?

A kalóriák minden diéta, edző és sportoló elméjében vannak, aki óvatos arra, hogy mit eszik és hogyan befolyásolja a testét. Amikor egy egészségügyi és fitness professzionális kalóriát ajánl, fontos tudni, hogy fogyasztják-e kalóriát vagy nettó kalóriát. A kettő összezavarása drámai következményekkel járhat a diétájára.

Fogyasztott kalória

Az elfogyasztott kalóriák az egy nap alatt fogyasztott kalóriák teljes száma. Gyakran előfordul, hogy a táplálkozási címkék, az orvosok, a személyi edzők vagy a fogyókúrázási technikák tanácsadják az étrendjüknek megfelelő mennyiségű kalóriát, az elfogyasztott kalóriákról beszélnek. Például kezelőorvosa javasolhatja, hogy napi 1500 kalóriára korlátozza a testsúlycsökkentést. Az elfogyasztott kalóriákat gyakran használják az ember étrendjének diktálására, mivel a nettó kalóriákhoz képest könnyebb nyomon követni.

Nettó kalória

A nap folyamán a szervezetben található kalória energia mennyisége folyamatosan állandó. Ha kalóriát fogyaszt, a nettó kalóriaszám megnő, és ahogy égeti őket, a szám lemegy. A nap végén három lehetséges forgatókönyv létezik: kevesebb kalóriát égetett el, mint amennyit elfogyasztott, és nettó haszna van, elégetett többet, mint elfogyasztott, és nettó veszteséged van, vagy a kettő kiegyensúlyozott.

Súlykezelés

A nettó kalóriák a súlykezelés középpontjában állnak. Az elégetett kalóriák fogyasztásának mérséklése az, ami meghatározza, hogy fenntartja-e, nyer-e vagy fogy. Ha fogyni szeretne, akkor a kalóriák nettó elvesztését szeretné létrehozni. A MedlinePlus napi 500 kalóriát fogyaszt, hogy hetente 1 fontot veszítsen, vagy 1000 kalóriát naponta 2 fontot veszít hetente. A rendszeres edzéssel csökkentheti a kalóriákat és növelheti a kalóriaveszteséget.

szempontok

Használhatja a nettó kalóriáit és kalóriáit, hogy eljusson egy ajánlott kalóriabevitelhez. Például, ha a szervezet naponta 2 000 kalóriát igényel a súly megőrzése érdekében, és néhány kilót veszít, akkor használjon nettó kalóriaveszteséget az új ajánlott bevitel meghatározásához. A napi 500 kalória csökkenése azt jelentené, hogy az ajánlott kalóriabevitel 1,500 kalóriát jelent, és támogatja a súlycsökkentési célt.