Barna rizs és zabpehely étrend fogyni

A barna rizs és a zabpehely mindkettő a teljes gabonaszövethez igazodik. Azonban egy exkluzív étrend a barna rizs és a zabpehely, hogy lefogy, nem teszi lehetővé, hogy megfeleljen a más étrendi igények, mint a megfelelő mennyiségű fehérje, kalcium, zsírok és más vitaminok és ásványi anyagok a szervezetnek szüksége van. Ahelyett, hogy korlátoznád magad a barna rizsre és a zabpehelyre, tedd bele ezeket az egészséges választásokat a súlycsökkentő tervbe.

Szakértői Insight

A barna rizs és a zabpehely étrendje kizárja a többi táplálék-csoportot, amely szerint az elhízás vagy az összeomlási diéta szerint regisztrált dietetikus, Eleanor N. Whitney, a “táplálkozás és táplálkozás terápiája” egyik szerzője. A baleset vagy a fad étrend népszerűvé válhat az interneten vagy szóbeszéden keresztül, de az egészségtelen étkezés támogatói ritkán kínálnak tudományos kutatást vagy orvosi bizonyítékot arra vonatkozóan, hogy az ilyen étrend egészséges vagy hatékony. Whitney és munkatársai azt mutatják, hogy a csillogó étrend gyakran bizonyos ételekre támaszkodik, hogy fogyasszon, irreális eredményeket ígérhessen, és hosszú távon táplálkozási károkat okozhat.

Előnyök és tápanyagok

Az egész szemek, mint a zabpehely és a barna rizs segítenek csökkenteni a szívbetegség kialakulásának kockázatát, mivel a teljes gabona fogyasztása csökkentheti a koleszterin szintjét, és a rosttartalom segíthet a fogyás során. A barna rizs és zabpehely mind a gabona külső rétegeit megőrzi, ami javítja tápértéküket. A barna rizs 3,5 g rostot tartalmaz poháronként, míg a fehér rizs kevesebb, mint 1 g. A zabpehely 4 g rostot, 6 g fehérjét, nyomnyi cukrot és 3,6 g főként egyszeresen telítetlen és többszörösen telítetlen zsírt tartalmaz. A barna rizs kevesebb mint 2 g zsírt, 0,7 g természetes cukrot és 5 g fehérjét tartalmaz 1 csészében. Sem a barna rizs, sem az erjesztetlen zabpehely nem tartalmaz C-vitamint vagy az A-vitamint. A zabpehelynek nyoma E-vitamin, a barna rizs pedig nincs.

Kalória

1 csésze barna rizs és 1 csésze főtt zabliszt naponta 382 kalóriát, 216-at a rizstől és 166-at a zabpehelytől. Még akkor is, ha mindennapi 2 csészét eszel, a 764-es kalóriák a MedlinePlus ajánlásai szerint nem felelnek meg a minimális kalóriabevitelnek. Határozza meg a gabona bevitelét 4 oz-ra. Ha 1 200 kalóriát fogyaszt. Ne kapja meg az összes kalóriát barna rizsből és zabpehelyből, hogy megpróbálja lefogyni. Ha naponta 400 kalóriát kap a rizsben és zabpehelyben, 800-100 további kalóriát hagy magával más ételektől.

Befogadási stratégiák

Használjon zabpehelyet reggelire és barna rizsre akár ebédre, akár vacsorára. Tartsa a kalóriákat mindkét ételben alacsony vízzel, hogy előkészítse a zabpehelyet, és a barna rizst olaj hozzáadása nélkül. Adjunk gyümölcsöt zabpehelyhez, hogy segítsen fogyasztani 1-1 / 2 csésze gyümölcsöt naponta, és adjunk hozzá vagy vesebabot vagy roston sült csirke darabokat a rizshez, hogy megnöveljük az étel fehérjetartalmát. A fogyás egyéb fontos ételei közé tartoznak a tejtermékek és a kis mennyiségű egészséges zsírok.