Böfögés és gyomorpanaszok étkezés után

Bizonyos ételek, mint például a brokkoli, a káposzta, a sült bab és a szénsavas italok okozhatnak csöpögést. Még a rágógumik vagy a kemény cukorka iszaposodást okozhatnak, mivel lenyelheti a felesleges levegőt, ami az országos emésztőszervi megbetegedések információs elhárításának egyik vezető oka. Fűszeres és zsíros ételek, mint a chili, a nachos és a sült ételek, idegességet okozhatnak.

Az emésztési zavar jellemzi a felesleges böfögés, gyomorhurut és esetleg gyomorégés. A testtől függően a fűszeres ételek általában emésztési zavarokat vagy általában bizonyos élelmiszereket okozhatnak. A zsíros és zsíros ételek is ideges gyomort és nyálkát okozhatnak. Nagy ételek okozhatnak csalódást és ideges gyomort, különösen ha gyorsan eszel. Ha gyorsan étkezik vagy inni, gyorsan lenyeli a felesleges levegőt, ami többet okozhat, mint általában.

Néhány étel másképp emészt. Egyes ételek, például a rizs és a borsó, bomlottak le, mielőtt eljutnak a belekbe, más ételek, mint például a brokkoli, a búza és néhány gyümölcs, bontják a bélrendszerükben, és egyesek nem teljesen szétesnek, mint például a kukorica . Attól függően, hogy az élelmiszer lebomlik-e, meg fogja határozni, hogy belecsúszik-e vagy átadja-e a gázt. A gyomorban előidézett gáz, amelyet az emésztés okoz, tipikusan kiszakarja a testet, kis mennyiséget a vékonybél képes felszívni. A bélben termelt gázt rendszerint gázon keresztül szabadítják fel. Az ideges gyomor nem befolyásolja, hogy belecsúszik-e, vagy gáz.

A peptikus fekélybetegség, a savas reflux betegség, a gastroparesis és a gyomor-nyelőcső betegsége gyomorpanaszokat, emésztési zavarokat és túlzott csapódást okozhat. Ezek a rendellenességek megkönnyíthetik a gyomor kialakulását és az emésztési zavarokat, mint ha nem rendelkeztek velük. Néha a gyulladásgátló gyógyszerek rontják ezeket a feltételeket, valamint a dohányzást és a stresszt.

A kezelés folyamata függ a gyomor és a böfögés okaitól. Ha ez csak egy adott étel vagy az élelmiszerek típusai, ennek megfelelően módosíthatja étrendjét, hogy elkerülje ezeket a tüneteket. Ha fertőzésed van a gyomorban, orvosa kezelheti a fertőzést antibiotikumokkal. Ha fekélyed vagy savas refluxban szenved, lehet, hogy savas blokkoló gyógyszert vagy savkötőt kell bevennie. Ne próbálja önmagát kezelni különböző over-the-counter gyógyszerek használatával, mivel tovább gyengítheti a gyomor bélését, ha peptikus fekélybetegségben szenved.

Emésztési zavar

típusai

rendellenességek

Kezelés