Butternut squash táplálék

Butternut squash egyfajta téli squash. Mint tök, a téli squashnek van egy kemény héja, ami lehetővé teszi a tárolást a téli hónapokban. A bogyós gyümölcsök tárolása és előkészítése meghosszabbítja a zöldség minőségét, biztosítva, hogy édes és vajas ízű legyen, mint amikor megvásárolta vagy felvette. A Butternut squash számos különböző tápanyagot tartalmaz, mint például az A és C vitamin, a kálium és a rost.

Táplálkozási profil

Minden csésze kockás butternut squash körülbelül 60 kalóriát, 16 g szénhidrátot és 3 g rostot tartalmaz. Ezenkívül az A-vitamin napi értékének csaknem 300 százalékát, a C-vitamin 50 százalékát, a kalcium 7 százalékát és a vas 5 százalékát szállítja.

A-vitamin

A béta karotin a butternut squash narancssárga színét adja. A szervezetben a béta-karotin A-vitaminná alakul át, ami segít a szem egészségének fenntartásában. Az A-vitamin, zsírban oldódó vitamin, szintén fontos az egészséges nyálkahártyák és egyéb lágyrészek fenntartásában, és szerepet játszik az egészséges bőr előmozdításában.

C vitamin

A Butternut squash kiváló C-vitamin forrása, amely segít a sebgyógyulásban, és fontos az íny egészségéért. A szövetek növekedése és javítása C-vitamintól függ. A porc, a hegek, a szalagok és az erek függenek a C-vitamin fejlődéstől. A C-vitamin további funkciója növeli a szervezet vas felszívódását.

Kálium

A kálium a butternut squash segít fenntartani az egészséges vérnyomást. A kálium olyan ásványi anyag, amely elősegíti a normál testnövekedést és a fehérjeszintézist az izmok fejlődéséhez. Mivel a kálium részt vesz a folyadék egyensúlyban és a sejtes elektromos funkciókban, elektrolitnak számít. Ennek eredményeképpen a sejtek működéséhez megfelelő káliumfelvétel szükséges.

Rost

A Butternut squash egy szálas rostforrás, amely javíthatja a koleszterinszintet, miközben rendszeresen tart. A szál egyéb előnyei közé tartozik az emésztés javítása, a székrekedés csökkentése. A szál növeli a jóllakottságot, vagy a teljesség érzését, amely segíthet a súlykezelésben.