Candida diétát és burgonyát

A Candida, élesztőgomba, normális esetben testének nedves területein él, mint a száj, a belek és a hüvely, anélkül, hogy kárt okozna. Ha azonban túlnövekszik, a candida olyan fertőzésekhez vezet, mint az orális dög, a hüvelyi élesztőgomba és a bőrfertőzések. Ez az a hely, ahol a candida táplálék jön be. Az alacsony cukortartalmú terv, amely a candida túlnövekedés kezelésének kiegészítő megközelítésével foglalkozik, ezért olyan élelmiszerek elkerülésére szólít fel, mint a burgonya. Ne változtassa meg a diétát, anélkül, hogy először beszélne orvosával, és ne hagyatkozzon a diéta önmagában, mint a candida túlnövekedés kezelésére.

A tudomány

A szervezet különböző baktériumok és élesztő telepek otthona. Normális esetben a jó baktériumok vagy probiotikumok a rendszerben tartják a rosszfiúkat, mint a candida. Azonban a magas cukortartalmú diéta felkavarja a jó és a rossz baktériumok egyensúlyát a rosszfiúk javára, a 2012-es Nutrients folyóirat által közzétett áttekintés szerint. Másrészről a cukor nélküli diéta elősegíti a barátságos baktériumok növekedését , Amely segíti a kórokozók túlzott növekedését.

A burgonya nem-nem

A candida diétát követõen elkerülhetõ a keményítõ zöldségek, pl. Burgonya, sárgarépa, jams, plantains, téli squash és cékla. Általában ezek az élelmiszerek, beleértve a burgonyát is, tápláló és normális része az egészséges táplálkozásnak. Azonban a candida diétát követve elkerülni kell a burgonyát és más keményítőtartalmú zöldséget, mert keményítőben gazdagok, és a szervezet cukorra bomlik. Ez az étkezési változás ideiglenes, amíg a candida túlnövekedésed alatt van.

Egyéb, elkerülendő élelmiszerek

A candida diéta arra kéri Önt, hogy ássa hozzá és egyszerű cukrokat, például asztali cukrot, fruktózos kukoricaszirupot és ezeket a cukrokat tartalmazó ételeket. Ez azt jelenti, hogy a feldolgozott ételeket, édességeket, süteményeket, cukrozott italokat és hasonlókat a nem megy. A legtöbb tejterméket is elkerülheted: Építsd fel az ételeidet a friss, sovány hús és halak, a nem szárított zöldségek, az alacsony gombás diófélék és magok, a teljes kiőrlésű gabonák, az egészséges olajok és a probiotikumot tartalmazó tejtermékek köré. A nem szárított zöldségek közé tartozik a spárga, a brokkoli, a káposzta, a karfiol és a padlizsán. Példák az alacsony gombás diófélékre és magokra: mandula, dió, napraforgómag, mogyoró és lenmag.

Burgonya alternatívái

Ha szükséged van egy burgonya pótlására, próbáld meg a karfiol. A “faux” burgonyapürével gőzölje meg a karfiolt, és pörköljön egy keverőben vagy egy élelmiszer-feldolgozóban, és adj hozzá fokhagymát és gyógynövényeket. A krumplizsetonra szánt savanyú sóvárgás elfojtásához helyettesítsük a padlizsánlapokat – csak szeleteljünk néhány padlizsán körmet, aprítsuk át egy kis olívaolajjal, és fokhagymás porral és sóval megszórjuk sütés előtt. Helyettesítve a hagyományos burgonya krumplit, használjon okra vagy cukkinit, hogy faux krumplit. Kísérletezzen egy tésztát olyan megengedett összetevők használatával, mint a sima joghurt. Adjunk hozzá zúzott mandulát a tésztához, hogy összetörni. Ha már egy tésztát csak kabát a “krumplit” és sütni.