Canola oil versus butter

Bizonyos ételek – beleértve a repceolajat és a vajat – befolyásolhatják a szívét. Fontos megfontolni az összetevőket és ezeket a negatív vagy pozitív tényezőket a vaj és a repceolaj összehasonlításakor. Ha aggodalmai vannak azzal kapcsolatban, hogy mi a legjobb választás az Ön számára, beszéljen orvosával vagy regisztrált dietetikusával.

A vaj szilárd élelmiszer, hűtve, és zsírnak tekinthető, mert tiszta állati zsírból készült. A vaj magas kalóriákban van, 100 evőkanálnyi kalóriával. Folyékonyvá válik, ha nem hideg, és gyakran használják elterjedésként vagy sütési ételekben. Mivel a vaj az állatokból származik, az étrendi koleszterinszint és a telített zsírok is magasak.

Az étrendi koleszterin a magánszemélyek vérkoleszterinszintjét befolyásolhatja. Javasoljuk, hogy naponta legfeljebb 200 mg koleszterint fogyasszon. A vaj szívproblémát okoz, mivel mindössze 1 tbsp-ben 33 mg koleszterinszintet tartalmaz. A vaj telített zsírral is magas, 7 g 1 evőkanál. A telített zsír növelheti az alacsony sűrűségű lipoproteineket vagy a rossz koleszterint, és mérsékelten kell enni.

A káposztaolajat a Brassica család virágzó növényei által előállított apró, repceolajból préselik. Mivel a káposzta olaj, hideg és meleg folyadék. A Canola olaj E-vitaminban gazdag és zsírnak számít. Kb. 100 kalóriát tartalmaz evőkanálonként, és gyakran használják sütés, sütés és sütés közben.

A Canola olaj koleszterinmentes és tartalmaz minden növényi olaj legalacsonyabb telített zsírsavát. Egyszeresen telítetlen zsírsavakban is magas, közepes mértékű többszörösen telítetlen zsírsavakkal. Mindkét zsírsav egészségesnek tekinthető, és kimutatták, hogy csökkenti a vér koleszterinszintjét. A Mayo Klinika javasolja a repceolaj, mint az egyik legjobb szív-egészséges olaj közül választhat. A Canola olaj, mérsékelten felhasználva, kiegyensúlyozott és szív egészséges étrend része lehet.

Mi a vaj?

Az étkezési vaj hatása

Mi a Canola olaj?

A canola olaj étkezési hatásai