Carb detox étrend

A Carb detox diéták korlátozzák vagy teljesen kiküszöbölik a szénhidráttartalmú élelmiszereket, például a kenyeret, rizst, tésztát, gyümölcsöt és zöldséget, a zsírok és a fehérjék javára. Míg az alacsony szénhidráttartalmú diéták, mint például az Atkins-terv súlycsökkentésre szánták, a méregtelenítő diéták ígéretet tesznek arra, hogy a testet pihenjenek az emésztés kemény munkájából és visszaállítsák az egyensúlyt a rendszerbe.

A Detox diétás szakemberek úgy vélik, hogy a szervezet folyamatosan támad a környezeti toxinoktól, mint például a tartósítószerek, a festékek, a mesterséges édesítőszerek és az aromák, az alkohol és a cukor. A detoxák lehetővé teszik a szervezetnek, hogy megtisztítsa önmagát e szennyezőktől, hogy visszaállítsa természetes egyensúlyát. Miközben a carb detox diéták támogatói helyesen nyilatkoztak arról, hogy az amerikaiak túl sok magasan feldolgozott étel fogyasztanak, rosszul hiszik azt, hogy a szervezet nem tudja kezelni a kihívást.

Az emberi szervezetnek már van egy bonyolult rendszere a káros toxinok kiküszöbölésére. A máj, a vesék és a gyomor-bélrendszer minden célja, hogy megakadályozza a veszélyes anyagok károsodását a szövetek mellett, miközben elősegíti a vitaminok, ásványi anyagok és egyéb tápanyagok felszívódását. Nincs arra utaló bizonyíték, hogy ez a rendszer további segítséget igényel, sőt, a szénhidrátok kiszűrése a diétájából több kárt okozhat, mint a jó.

A szénhidrátok a szervezet fő energiaellátása. Ha fogyaszt egy szénhidrátot, a szervezet átalakítja az ételt cukorra. Amint a vércukorszinted megemelkedik, úgy egy inzulin nevű hormon szintje is megmutatkozik. Az inzulin elősegíti a cukor felvételét a sejtekbe, ahol energiát használnak. Míg a magasan feldolgozott és finomított szénhidrátok nyilvánvalóan egészségtelenek, mások a jó egészséghez elengedhetetlenek. A fő energiaellátó mellett a szénhidrátok, mint a teljes gabona, a gyümölcs és a zöldség is fontos forrása a vitaminoknak, ásványi anyagoknak, rostoknak és egyéb tápanyagoknak.

Ahelyett, hogy egy teljes szénhidrát-detoxen megy, értékeld a jelenlegi étrendedet. Nagy mennyiségű cukros italokat és kezeléseket fogyaszt? Választhatja a teljes kiőrlésű kenyeret vagy a fehér lisztpálakat? Ahelyett, hogy teljesen kiküszöbölné a táplálékból származó szénhidrátokat, bölcsen válassza ki a szénhidrátot. Készítsen teljes kiőrlésű gabonát, friss gyümölcsöt, zöldséget és babot a diétájából, tartalék süteményből, süteményekből, finomított lisztkenyérből, cukros üdítőitalokból és gyümölcsléből. Forduljon orvosához vagy a táplálkozási szakemberhez, mielőtt drámai változásokat hozna az étrendben.

premissza

Detox rendszer

Szénhidrát

alternatívák