Cetil-alkohol és bőrápolás

A cetil-alkoholt szinte minden bőr- és hajápoló termékben használják, és még néhány hardverelemet is, például csavarokat és anyákat. Ez egy zsíros alkohol, amely segít a termékek konzisztenciájának szabályozásában. Ez növényi és állati eredetű, nemionos felületaktív anyag.

Történelem

A cetil-alkoholt sűrítő anyagként és emulgeálószerként használják a Cosmetics Info honlapján. Elsősorban kondicionálókban és lotionokban található, de más termékekben, például samponokban és kozmetikumokban is használják. Olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek vonzzák és visszaszorják a vizet, ezért olyan széles körben használják a bőr- és hajápoló termékekben.

Előnyök

Mivel a cetil-alkohol vonzza és visszaszorítja a vizet, gyakran használják a bőrápolási termékekben a száraz, durva, pikkelyes bőr ápolására. A bőre száraz lesz, amikor vízveszteség következik be, a cetil-alkohol segít a nedvesség visszaszerzésében. A cetil-alkohol szintén védi a bőrt azáltal, hogy megvédi az irritációt, például nedvességet. Ez az oka annak, hogy a pelenka kiütéses gyógyszerek cetil-alkoholt használnak a készítményekben, a Health Square honlapján.

Jellemzők

A cetil-alkoholt cetearil-alkoholt és sztearil-alkoholt is említhetjük. A cetil-alkohol ténylegesen a szilárd anyagból, a viaszos anyagból indul ki, a növényekről vagy állatokról származó Cosmetics Info szerint. A cetil-alkoholnak kenési tulajdonságai vannak, néha olyan építőanyagokban használják, mint az autóalkatrészek. Mivel a cetil-alkohol képes vonzani és visszaszorítani a vizet, segít megőrizni a keverék összetételét. Az olaj és a folyadék általában nem keveredik, de cetil-alkohol használatával lehetséges.

Jóváhagyott felhasználások

Az US Food and Drug Administration jóváhagyta a cetil-alkoholt a haj- és bőrápolási termékekben, valamint élelmiszer-adalékanyagként való felhasználásra. Ételben történő felhasználáskor a cetil-alkohol többcélú élelmiszer-adalékként működik. Amikor cetil-alkoholt adnak a bőr- és hajápoló termékekhez, segít megkenni a krémeket és a géleket, miközben stabilizálja a habtermékeket, például a styling mousse-t.

szempontok

Ha száraz bőr vagy haj szenved, keresse meg a cetil-alkoholt tartalmazó termékeket. A nedvességtől való védelem és a bőr és a haj védelme érdekében előnyös lehet bizonyos krémek és krémek. Ha ismert allergiás vagy allergiás reakcióra van szüksége, ne használjon cetil-alkoholt tartalmazó termékeket.