Ceylon fahéj a fogyásért

Ceylon fahéj egy fűszer, amely a földből egy Srí Lanka őshonos fából készült belső kéregből készült, amely egykor Ceylon néven ismert. A hagyományos orvoslás évszázadok óta használják, és a modern kutatás megerősíti gyulladáscsökkentő és antioxidáns előnyeit. A fűszernövény súlycsökkentő szerepet is kapott, bár több bizonyítékra van szükség az állítás megerősítéséhez. Az esetleges mellékhatások és gyógyszerkölcsönhatások miatt kérjen tanácsot az egészségügyi szakembertől, mielőtt Ceylon fahéjat használna terápiásán.

Leírás

A Cinnamomum verum vagy a Ceylon fahéj ugyanolyan nemhez tartozó más fajokhoz képest “igaz” fahéjnak számít. Egyéb fajták, különösen a cassia fahéj, egy kumarin nevű vegyületet tartalmaznak, amely toxicitási kockázatot jelent. Nem mindig lehet megmondani, hogy mely fahéjas fajták vannak a szupermarketben vásárolt fűszerféleségekben, de meg tudod mondani a különbséget a csirkékben vagy a botokban. Ceylon fahéjas rudak egy folyamatos irányba gördülnek, mintha egy újságot készítenének. Ezzel ellentétben a cassia vagy az indonéz fahéjas kéreg ellentétes vége találkozik középen, középső gerinc alakjában.

Gyógyszertan

A Ceylon fahéj különböző hatóanyagokat tartalmaz, beleértve az illóolajokat, például a fahéj-aldehidet, az eugenolt és a hidroxi-cinnamaldehidet. A kinnamtannin B1 nevű fűszerben lévő proanthocyanidin javítja az éhomi vércukorszintet a 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő betegeknél, az inzulinrezisztenciával jellemezhető állapotban. Úgy tűnik, hogy ez a hatás az adipocitákban vagy zsírsejtekben található vegyület serkentő inzulinreceptoroknak tulajdonítható. A cinnezeylanin és a cinnceylanol jelenléte megnöveli a gyomor-váladékot, és elmagyarázza a fahéj hagyományos használatát az étvágy kiváltására. Elméletileg ez a tevékenység javíthatja az emésztést és javítja a zsírok lebontását.

Súlycsökkentő hatások

Az egyes ágensek adipogenezisre gyakorolt ​​hatásának vizsgálata során a zsír lerakódásának technikai kifejezésére a tudósok gyakran használnak az éretlen zsírsejteket a 3T3-L1 pre-adipocitákból származó egerekből. A Journal of Agricultural and Food Chemistry 2011 áprilisában közzétett tanulmány szerint a cinnamaldehid szabályozza a receptor gént és az AMP-vel aktivált protein-kináz enzimet, hogy megakadályozza az érett adipociták létrejöttét. Az eredmény a súlygyarapodás csökkenése a nagy zsírtartalmú diétát tápláló patkányokban.

Koleszterin és glükóz kapcsolat

A súlycsökkenés mellett a 2011 áprilisában megjelent “Journal of Agricultural and Food Chemistry” tanulmány szerzői azt is tapasztalták, hogy csökkent a szérum koleszterin és a fahéj-kiegészítés. A “Biokémiai és Biofizikai Archívum” 2010. szeptemberi számában a tudósok beszámoltak arról, hogy a fahéj javítja az inzulin érzékenységét és csökkenti a zsírszövetben a fehér zsír felhalmozódását, olyan testet, amely “testet” tesz a testének.

A fahéj ösztrogén hatásokat fejthet ki, ezért nem szabad terhesség alatt használni, vagy ha hormonokkal kapcsolatos betegsége van, mint például emlőrák. Mivel ez a fűszernövekedés növelheti a gyomorszekréciót, óvatosan használja fel, ha gyomorfekélye van. Ha cukorbetegsége van, vagy más gyógyszereket szed, ellenőrizze kezelőorvosával, mielőtt Ceylon fahéjjal kiegészülne.

Biztonsági szempontok