Csirkehús táplálék

A húsos csirke csontokat vízben forraljuk, néha zöldségekkel és fűszernövények hozzáadásával. Az eredmény gazdag, sós csirkehúsleves. Vásárolhat konzerv csirkehüvelyet élelmiszerboltokban, vagy házilag is készítheti csirkealkatrészekkel, ami gyakran olcsóbb, mint a fogyasztásra kész tápközeg felvásárlása.

1 csésze csirkehúsleves 18 kalóriát tartalmaz. A csirkehús lehet sima, és sok ember egy csésze csirkehúsleves, ha a hideg, de jellemzőbb, hogy bele egy összetettebb étel. Számítsd ki a teljes kalóriát egy receptben, amikor megtervezed az étrendedet, mert a kalóriatöbblet súlygyarapodást okozhat. A csirkehúsban lévő kalóriák többsége zsírból származik. Az 1,3 gramm zsír a napi 44-78 gramm ajánlott napi korlátjának nagy részét, vagyis a teljes étkezés tervének 20-35 százalékát jelenti.

A 1,4 g-os csirkehúsban lévő fehérje nem felel meg a nap igényeinek. Az Orvostudományi Intézet azt javasolja, hogy 46- 56 g fehérjét, egy makronutrient, amely hozzájárul az izomfejlesztéshez és az enzimtermeléshez, valamint az energiához. A szénhidrátok táplálják az energiát, hogy mozogjanak a testedben, de egy csésze csirkehús csak 0,9 g 130 g-ot igényel naponta.

Egy csésze csirkehúsleves biztosítja az A-vitamin és kalcium 3% -át egy nap alatt. Ezenkívül a C-vitamin és a vas ajánlott bevitele 2% -át kapja. Ezeknek a vitaminoknak és ásványi anyagoknak az előnyei csirkehúsleveset jelentenek, hozzájárulhatnak a szem egészségéhez, a csontok erejéhez, az oxigénszinthez és a kollagén termeléshez.

Ha csirkehúsos ételt eszel, ha szippant vagy szétesik a hideg, csökkentheti a tüneteket. Stephen Rennard, a Nebraska Orvostudományi Egyetem kutatója szerint egy 2008-as UNC sajtóközleményben azt állítja, hogy “bizonyíték van arra, hogy a csirke leves gyulladáscsökkentő hatású lehet”, ami a légzőszervi problémákra is alkalmas lehet. A Chest orvosok kollégiumának “Chest” című kiadványában megjelent kutatás nem tudott azonosítani egy bizonyos összetevőt, amely a csirke levest kötelezi, ha beteg vagy, azonban a csirkehús már régóta gyaníthatóan gyógyító szerepet játszik.

A csirkehús nátriumtartalma magas lehet, maximum 730 mg / csésze. Ez az összeg a javasolt napi 2300 mg-os határérték közel 31% -át emeli. Vegye figyelembe a csirkehúsleves otthon, és ellenőrizze az Ön által használt só mennyiségét.

Kalóriák és zsír

Fehérje és szénhidrátok

Vitaminok és ásványi anyagok

Előnyök

szempontok