Egy szoptató étrend a kevesebb gázért a baba alatt

A szoptatás a legtermészetesebb módja a csecsemő táplálására, és az általa nyújtott egészségügyi előnyök miatt szoptat. Bár természetes, még mindig aggódhat a baba egészségét illetően. Egy közös aggodalom lehet az, hogy a baba meleg és nem tudja, mit kell tennie. Ha szoptat, a csecsemőben csökkentheti a gáz mennyiségét, különös figyelmet fordítva étrendjére.

Nomal Gas

Minden csecsemő gáz. Akár szoptattak, akár táplálékot fogyasztottak, a gáz a csecsemők számára normális, mert emésztőrendszerük még mindig fejlődik. Kelly Bonyata, a nemzetközi tábori képesítéssel rendelkező laktációs tanácsadó magyarázza a honlapján, hogy csak azért, mert a baba gázzal rendelkezik, nem jelenti automatikusan azt, hogy az étrendnek köszönhető. A gáz nem mindig jelent problémát a csecsemők számára, de ha nagyon gyakori és tartós, előfordulhat, hogy megpróbálja megváltoztatni a diétát.

Cruciferous Vegetables

Jan Barger, a BabyCenter.com weboldala laktációs tanácsadója szerint a keresztezett zöldségek – például a brokkoli, a karfiol és a káposzta – sok táplált csecsemőben fogyasztanak gázt. Noha a zöldség fogyasztása során keletkező gáz mennyisége nem káros a baba számára, ez enyhe diszkomfortot okozhat a gyomor-bélrendszerben. Érdemes elkerülni a keresztezett zöldségeket a zöldségek, mint a zeller és a sárgarépa helyett. A MedlinePlus.com arról számol be, hogy kevés bizonyíték van arra, hogy a keresztesvirágú zöldségek okozzák a csecsemõket. Biztosan tudni kell, hogy legalább egy hétig távolítsa el ezeket az ételeket az étrenddel kapcsolatban, és nézze meg, hogy ez milyen hatással van a csecsemőre.

Fűszeres ételek

Lehet, hogy félsz fűszeres ételeket fogyasztani, mert hallottátok, hogy ez így problémákat okoz a baba számára. Miközben a fűszeres ételek fogyasztása teljesen biztonságban van a szoptató nők számára, a BabyCenter.com megmagyarázza, hogy a csecsemők gázsírozhatnak, és talán még a füvön is. A fűszerek, mint a cayenne és a chili por, valamint a fűszeres ételek elkerülése segít csökkenteni a gázt a csecsemőben.

tejcsarnok

A szoptatott csecsemők másik gyakori forrása az anya étrendje. Jan Barger, a BabyCenter.com magyarázza, hogy a tejtermékek, mint a tej, a sajt, a joghurt és a fagylaltok, olyan csecsemõket okozhatnak, amelyek szoptatják az anyát. Ez nem minden szoptatott csecsemőnél fordul elő, de néhányan érzékenyebbek a laktózra, a tehéntejben és a tehéntejtermékekben található szénhidrátokra.

kezelések

A leghatékonyabb kezelés a gázcsökkentés érdekében a szoptatott baba számára egyszerűen csak arra vár, amíg az emésztőrendszer kifejlődik, vagy a baba megszokja, hogy bizonyos ételeket eszik, állapítja meg Kelly Bonyata. Időközben a szimetikoncseppek gázt buborékokkal bomlanak a gyermeke gyomrában, így a baba jobban érezheti magát. A Drugs.com megmagyarázza, hogy a szimetikoncseppek lehetővé teszik, hogy a baba belsejében lévő összes gázbuborék könnyedén összejöhessenek, lehetővé téve a rendszeren keresztül történő könnyebb átjutást. A baba gyermekorvosának képesnek kell lennie azonosítani más, a szoptatott baba gázellátását.