Fahéj és króm kiegészítők

A fahéj és a króm táplálékkiegészítők javát szolgálhatják az Ön egészségére. A fahéj, melyet számos hagyományos élelmiszerben használnak, arra gondolják, hogy segít a vércukorszint szabályozásában, és más előnyöket nyújt. A táplálékkiegészítők hivatala szerint a króm, egy széles körben használt kiegészítő, létfontosságú a tápanyagok metabolizmusában a szervezetben. Miközben úgy vélik, hogy előnyös, a fahéj és króm kiegészítők csak orvosi felügyelet mellett vehetők igénybe.

Fahéj

Szerint a Weboldal szerves tények, fahéj eredetileg trópusi Ázsia származott. Évszázadokon keresztül számos kultúrában fahéjat használtak a betegségek kezelésére, mint például a hasmenés, az ízületi gyulladás és a megfázás. Ma a fahéjat az agyi aktivitás növelésére használják, eltávolítják a vérszennyezőket, segítik az emésztést, csökkentik a fertőzést és gyulladást, valamint szívbetegségeket is. Bár a legtöbb bizonyíték arra utal, hogy a fahéj képes csökkenteni a vércukorszintet a szervezetben.

Fahéj és glükóz

Úgy gondolják, hogy a fahéj csökkenti vércukorszintjét. A 2007. február 8-i kiadásában “Diabétesz, elhízás és metabolizmus” című tanulmány a fahéj vérmértékre gyakorolt ​​hatását határozta meg egészséges férfi önkénteseken. T.P.J. Salamon és kutatócsoportja arra a következtetésre jutott, hogy a fahéjfelvétel csökkentette a plazma-glükóz teljes mennyiségét és javította az inzulinérzékenységet a résztvevőkben. Ezenkívül a fahéj glükózszintre gyakorolt ​​hatása 12 órán át maradt.

Fahéj és lipidek

A fahéj-kiegészítés alkalmazása nemcsak csökkentheti a vércukorszintet, de csökkentheti a koleszterinszintjét is. A Diabetes Care című folyóirat 2003. december 26-i kiadásában megjelent kutatócsoport A. Khan által vezetett kutatócsoport megállapította, hogy a fahéj javította a glükóz és a lipid szintjét a 2-es típusú cukorbetegségben szenvedőknél. A 60-as típusú 2-es típusú cukorbetegek 40 fős vagy placebót kaptak. A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a fahéj a szérum glükózt, a triglicerideket és az LDL-t és a teljes koleszterint a 2. típusú cukorbetegségben szenvedő betegeknél a megadott mennyiségekben csökkenti.

Króm

Az embereknek korlátozott mennyiségű krómra van szükségük, ami az étrend-kiegészítők hivatala szerint döntő fontosságú az inzulin hormon metabolizálásához és tárolásához zsírok, szénhidrátok és fehérjék. A krómot nehéz felszívni, és táplálékkiegészítésre van szükség azok számára, akiknek egyszerű cukorral, fertőzésekkel és egyéb betegségekkel járó diétája van. A táplálékkiegészítők hivatala azt sugallja, hogy az 50 évesnél idősebb felnőtt férfiaknak napi legalább 35 mikrogrammnak kell lenniük, és ugyanabban a korosztályban lévő nőstényeknek napi 25 mikrogrammra van szükségük.

Króm és glükóz

Kevés bizonyíték támasztja alá a króm azon képességét, hogy segítsen a glükóz és az inzulin szintjének szabályozásában a 2-es típusú cukorbetegségben szenvedőknek. A táplálékkiegészítők hivatala beszámol arról, hogy a króma glükózra és inzulinszintre gyakorolt ​​hatását vizsgáló 15 klinikai vizsgálat áttekintése cukorbetegek és nem diabeteses betegek esetében azt mutatta, hogy a króm nem befolyásolja glükóz- és inzulinszintjét bármely út. Ugyanakkor a kínai vizsgálat kimutatta, hogy a cukorbetegségben szenvedő résztvevőknél a glükóz és az inzulin szintje csökkent, ami a krómhiányos tápláléknak tulajdonítható.