Fekete babot, mint edzés előtti étel

Az edzés előtt történő étkezés elengedhetetlen a sikeres edzéshez. Ha nem elegendő energiát adsz a szervezetnek, fizikailag nem tudsz maximálisan teljesíteni. Az esetek többségében azonban az edzés során felgyorsult energiát az étkezés elkezdése előtt két-három napig fogyasztja. Amit edzés előtt órákban evett, az éhség elpusztul, a vércukorszintet magasra tartja, és az elméd az edzés során összpontosul.

Az edzés előtti étkezés: Carbs

Egész nap az edzés előtt, tanácsos enni bőséges komplex szénhidrátot, az Iowa State University Extension szerint. A feketebab a komplex szénhidrátok elsődleges példája, a barna rizs, a teljes kiőrlésű kenyér vagy tészta. A Carbo rakodás gyakorlat, amelyet egyes sportolók a nagyobb sportesemények előtt használnak, hogy maximalizálják a szervezet “üzemanyagát”. Ha úgy döntenek, hogy a fekete babot a carbo-loading étrend részeként használják, a Mayo Clinic azt javasolja, hogy az esemény előtti héten legfeljebb a szénhidrátok kalóriabevitelének 50-55% -át, a kalóriák 70% -át a szénhidrátokból Az utolsó négy nap.

Az edzés előtti étkezés: Protein

Bár a szénhidrátok hasznosak a kiképzés előtt, kerülni kell a túlzott zsír- vagy fehérjefogyasztást, ami hosszabb időt igényel az emésztés során, és kevesebb energiát fog biztosítani Önnek, amikor elkészül. A fekete babnak meglehetősen nagy mennyiségű fehérje van, és főzéskor több, mint 7 g / csésze. Másrészt a fekete bab rendkívül alacsony zsírtartalmú, kevesebb, mint fél gramm zsírt tartalmaz csésze főtt, száraz fekete babra. A konzerv fekete bab kevésbé zsíros lehet, és sokkal több a nátrium.

Étkezés és snack

Ha az utolsó étkezést be kell ütemezni, mielőtt egy edzés nagymértékben függ a saját testétől és anyagcseréjétől. Általános szabályként legalább 3 órával az edzés előtt legyen nagy étkezés. Készítsen egy kisebb étkezést akár két órával korábban. Kisebb harapnivalók rendben vannak, akár egy órával a vonat előtt. Például egy nagy, fekete babot tartalmazó étkezés lehet fekete babhúsleves, rizs és zöldség. Egy kisebb étkezésnél lehet, hogy egy nagy fekete babot burrito. A büfé lehet egy taco saláta, paradicsom, egy kis adag fekete bab.

További megfontolások

Amit az edzés előtt eszel, nem az egyetlen étrendi szempont, hanem a folyadék bevitelére is figyelni kell annak biztosítása érdekében, hogy az egész edzés során hidratálódni fog. Ha egy fekete dobozból vagy egy előre csomagolt fekete bébiételből fekete babokat eszik, óvatosan ellenőrizze a nátriumtartalmat. Gyakran előfordul a kész fekete bableves vagy akár a fűszerezett, szárított fekete bab, amely sok sót tartalmaz, ami dehidratálhat, ha nem pótolja az extra vizet. Miután befejezte a gyakorlást, ne habozzon befejezni a maradékokat. Az edzés során kimerült glikogén vagy vércukor helyett nagyon előnyös a fehérjék és a szénhidrátok, például a fekete bab keveréke.