Gyermek zaklatás törvények texas

A gyermek zaklatása olyan bűncselekmény, amely a felnőtt és a gyermek közötti szexuális vagy nem megfelelő kapcsolattartást vonja maga után. Általában pedofíliának, gyermekbántalmazásnak vagy gyermektelenítésnek nevezik, a bántalmazás súlyos bűncselekmény. Texasban több jogszabály is vonatkozik a molesztálási ügyekre, amelyek mindegyik bűncselekményért büntetőjogi szankciókat írnak elő.

Meghatározás

A Texas törvény a gyermekkel való zaklatásról szól a szexuális bántalmazás, szexuális magatartás vagy gyermektelen gyűlölet miatt. A törvény figyelembe veszi, aki fiatalabb, mint a 17 éves gyermek, bár jelentősebb szankciók alkalmazhatók, ha a gyermek fiatalabb. Például a Texas Penal Code 21.11. Szakasza a gyermeket szexuális érintkezéssel bűncselekménynek minősíti, és harmadik fokú bűncselekménynek számít. A gyermek folyamatos szexuális zaklatása a Texas Penal Code 21.02-ben meghatározottak szerint két vagy több szexuális kapcsolatot jelent 17 évesnél idősebb és 14 évesnél fiatalabb személy között, és első fokú bűncselekménynek számít.

típusai

A gyermek zaklatását Texasban különböző állami törvények szabályozzák. Például a Texas Penal Code 21.02 fejezet bűncselekményt tesz lehetővé bárkinek, aki 17 éves vagy annál idősebb, hogy szexuális magatartást tanúsítson gyermekeikkel. Továbbá, a Texas Family Code 261.109 szekciója kimondja, hogy bűncselekmény mindenki számára, aki tudomást szerez vagy azt hinni, hogy a gyermek mentális vagy fizikai bántalmazásnak van kitéve, és nem jelenti azt.

következmények

A gyermek zaklatása és az azzal kapcsolatos díjak mindig komoly problémát jelentenek, a büntetések jelentős meghozatalával. Például a gyanúsított gyermekek visszaélések bejelentésének elmulasztása egy A osztályú vétség, amely legfeljebb 4 000 dollár bírságot és egy évig tartó börtönbüntetést vonhat maga után. A gyermeke folyamatos szexuális zaklatásának meggyőződése az elsőfokú bűncselekmény, amely akár 10 000 dollár bírsággal, és legfeljebb 99 évvel, de legalább öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

szempontok

Mint minden más bűncselekmény, a gyermek zaklatásának díjaira az elévülési idő vonatkozik. A Texas Büntetőeljárási Törvénykönyv 12.02. Szakasza szerint a vétség terheit a megbízás napjától számított két éven belül kell meghozni. A szexuális támadások, beleértve a gyermekek szexuális zaklatását is, nincsenek korlátozva, és ezekért a bűncselekményekért bármikor felszámítható.

Figyelem

A gyermek zaklatása, a bántalmazás és a gyermekjóléti kérdések nagyon komolyak. Mindig az Ön érdeke, hogy szakképzett ügyvéd tanácsát kérje bármikor, ha ilyen ügyben vesz részt, vagy aggodalmát fejezi ki egy másik gyermek esetleges bűncselekményével kapcsolatban. Nem csak az e kérdésekre vonatkozó törvények változnak, de csak ügyvéd tud jogi tanácsadást adni ügyeidről.