Használhat-e kreatint az atkins-en?

A kreatin-monohidrát – három aminosav kombinációja – lehetővé teszi, hogy keményebbé váljatok az intenzív ellenállási gyakorlat során. Az Atkins diéta lehetővé teszi a testzsír csökkentését a kalóriabevitel szabályozásával és a szénhidrát bevitel drasztikus korlátozásával. A kreatin-monohidrát nem igényel szénhidrátot a hatékony használat érdekében, így ugyanúgy működik az Atkins-diéta, mint bármely más étrenddel. Beszéljen egészségügyi szakemberrel, mielőtt bármilyen étrendet megkezdenél, vagy bármilyen kiegészítést használna.

A kreatin

A kreatin-monohidrát – az L-arginin aminosavak, a glicin és az L-metionin aminosav kombinációja természetes módon jelenik meg a májban és a vesében, ahol napi 2 g-ot termel. Kreatin is előfordul az étrendben, főleg a vörös húsban. Az izmok a kreatint használják az intenzív izomösszehúzódást biztosító energiakezeléshez. Mivel a kreatin szintje csökken, a szervezetnek többet kell termelnie, ami a munka izmaihoz jut. A kiegészítés több kreatint biztosít a munkához.

ketózis

Általában a szervezet szénhidrátokat éget, mint elsődleges energiaforrást. Amikor elsősorban ketont vagy szabadon lebegő zsírsavakat éget az üzemanyaghoz, ketózisban vagy. Ahhoz, hogy ez előfordulhasson, csökkenteni kell a rendelkezésre álló szénhidrát szintet, mind a vérben, mind az izmokban. A szénhidrátok étkezési bevitelének csökkentése és a tevékenység szintjének növelése lehetővé teszi a ketózis elérését, de meg kell munkálkodnia annak fenntartásában. A ketózis elérése és fenntartása továbbra is az Atkins-diéta alapfeltétele. Ezzel elsősorban a tüzelőanyag zsírt éget.

pótlás

A kreatin-kiegészítés lehetővé teszi, hogy hosszabb és keményebbé váljatok az edzőteremben – az okon belül. Egy extra ismétlődés elérése vagy kettő a nehéz munkakészleteken tovább kipufogítja az izomszálakat, ösztönözve a növekedési reakciót. A kreatin növelheti csúcsteljesítményét is, növelve az izomrostok intenzív összehúzódását és javíthatja teljesítményét. Ezek az okai annak, hogy a kreatin a natív izomtömeg növekedését mutatta ki, egy 1999-es tanulmány szerint az “Orvostudomány és tudomány a sportban és a testmozgásban” című tanulmány szerint.

optimalizálás

A kreatin-kiegészítés jobban működhet néhány szénhidráttal. A probléma abban rejlik, hogy tudja, mikor kell szénhidrátot fogyasztani, és nem szabotálja az étkezési erőfeszítéseit. A szénhidrát fogyasztása közvetlenül az edzés után lehet, hogy nemcsak növeli a kreatinszint felvételét, hanem javítja a gyógyulást a képzésből. Az intenzív edzést követően a vércukorszintje és az izom glikogén szintje alacsony marad, és az Ön inzulinszintje emelkedik. Az egyszerű cukrok fogyasztása ebben az időben, például a dextróz, egy egyszerű fehérjével, mint például a tejsavó, a kreatinnal kiegészítve, segíthet a helyreállításban. Mind a tejsavófehérje, mind az egyszerű szénhidrátok adagolása az edzés után növeli az izomépítés képességét, az “Alkalmazott élettan, táplálkozás és anyagcsere” című 2007-es tanulmány szerint.