Kalcium a gyümölcsökben és zöldségekben

A kalcium, amely lényeges elem, fontos szerepet játszik az egészséges és az ideg- és izomfunkciókat szabályozó csontok megőrzésében. A szervezetben lévő összes kalcium csaknem a csontokban és a fogakban marad, csak kis mennyiségben a véráramban. Ha hiányzik a kalcium a diéta, a szervezet eltávolítja azt a csontok és a fogak, hogy használja a véráramba. Az étrendi kalcium megszerzése nehéz lehet, ha nem eszik tejterméket vagy konzerv halat, de számos gyümölcs és zöldség is tartalmaz kalciumot a diétájához.

követelmények

Néhány embernek több kalciumra van szüksége, mint mások. A 19 és 50 év közötti felnőttek napi 1000 mg-ot igényelnek, míg az 50 év felettieknél 1200 mg szükséges. A 9-18 éves gyermekek és a terhes és szoptató nők napi 1300 mg-ot igényelnek. Az 1-3 éves korú gyermekek napi 700 mg-ot igényelnek, míg a 4-8 éves gyermekek 1000 mg-ot igényelnek.

Kalcium a gyümölcsökben

Az összes gyümölcs tartalmaz kalciumot, de a legmagasabb kalciumtartalmú gyümölcsök közé tartozik a fagyasztott rebarbara, 266 mg / csésze és szárított zante ribizli, 124 mg / csésze, a Bayer HealthCare szerint. A szárított gyümölcsök több kalciumot tartalmaznak, mint frissek, szárított sárgabarackban 72 mg, mag nélküli mazsola 73 mg, 75 mg szárított szilva és szárított körték 61 mg / csésze. A nagy narancssárga táplálék 74 mg kalciumot, míg 1 csésze görögdinnye 11 mg-ot ad.

A kalcium a zöldségekben

A különösen magas kalciumot tartalmazó zöldségek számos zöldséget tartalmaznak. A főtt spenót 245 mg-ot tartalmaz, a kollard zöldségek 266 mg-ot, 284 mg-os forralt mustárt és 285 mg-os mustáros spenótot. Egy csésze főtt szójabab 261 mg-ot tartalmaz. A főtt brokkoli egyik szárának 112 mg-e van. Egy csésze főtt snap zöldbab 55 mg-ot ad.

Abszorpció

A szervezet a kalciumot a leginkább akkor veszi fel, ha egyszerre több mint 500 mg-ot fogyaszt, az étrend-kiegészítők hivatala szerint. Ha étrendben magas kalciumot tartalmazó gyümölcsöket és zöldségeket fogyaszt, ne vegyen be egyszerre kalciumot, mert nem fogja felvenni.

kockázatok

Bár a túlságosan kalcium-tartalmú kalcium-kiegészítők formájában történő bevitele növelheti a vesekövek kialakulásának kockázatát, az ételekből származó felesleges kalcium nem ugyanolyan kockázatot jelent.