Kalóriák égnek sírás közben?

A sírás fizikai reakció az érzelmi ingerre. A sírás tudományos neve a könnyezés. A sírás során megfigyelték az emelkedett pulzusszámot. A könnyek a könnycseppeken keresztül szabadulnak fel, bevonják a szemüket, és túlszárnyalják őket.

Energia szükséges

A sírás kevés fizikai erőfeszítést igényel, és minimális hatást gyakorol az anyagcsere sebességére. A sírás fizikai cselekménye kis mennyiségű kalóriát éget el.

Érzelmi állapot

Az érzelmileg stresszes pillanatok alatt nem ritka, hogy egy személy szívverése emelkedik. Pihenéskor egy kilogramm szívizom elégetése körülbelül 8 1/2 kalóriával óránként. Ha a pulzus emelkedik az érzelmi stressz során, akkor a szívszövet által égett kalóriák száma enyhén emelkedhet.

Figyelmeztető jelek

A nagyobb sírású esetek a depresszió jelei lehetnek. A depresszió egy másik tünete az étvágycsökkenés. Az a személy, aki gyakran sír, depresszióban szenved, és fogyásuk az étvágycsökkenésnek tudható be, szemben a zokogás során égett kalóriákkal. Ha Ön vagy bárki, akit ismer, tapasztalja ezeket a tüneteket, forduljon orvoshoz.