Kámfor és kókuszolaj

A kókuszolajat Indiában, Thaiföldön és világszerte használják, hogy finom levest, curryt és pörköltet alkossanak. Az elmúlt években rossz sajtó volt a telített zsírtartalma miatt. A kámforot hagyományosan dekongestánsnak, izom dörzsölésnek és vallási célokra használják.

Aktuális kámfor

A levendula, a koriander és az izzop kámforokat tartalmaz, ami sok over-the-counter izomráng és ízületi fájdalom gyógyszereinek fő összetevője. A Journal of Alternative and Complementary Medicine című folyóiratban megjelent 2009-es tanulmány a kámfor tartalmú gyógynövényes kenőcsöt eredményesnek találta az izomfájdalom kezelésére. További kutatásokra van szükség, de a jövőben a kámfor is rutinszerűen ajánlható első vonalbeli kezelésként, az analgetikumok előtt.

Kámfor mérgezés

Kámfor mérgezés történhet a kámforral érintkező termékek lenyelése, belégzése vagy akár túlzott lokális alkalmazása után. A gyermekgyógyászatban megjelent 2009-es tanulmány kromoszóma-indukált rohamokról három esetet azonosít. A Mérgezési Ellenőrző Központok Amerikai Egyesülete figyelmeztet arra, hogy egyenesen mennie kell a sürgősségi szolgálatokhoz, ha Ön vagy valaki, akit ismer, kámforokat vagy kámfor-tartalmú termékeket, például peszticideket vagy izomfoltokat szedett be.

Topikus kókuszolaj

A kókuszolajat hagyományosan az indiai nők használják, hogy hajukat fényesre és bőrre lágyítsa. De azt is gondolják, hogy gyógyító tulajdonságai vannak, és a Journal of Pharmacology and Biofysical Research című 2010-es tanulmány megállapította, hogy a szűz kókuszolaj hatékony a fiatal patkányok kimetszeti sebének kezelésében. A tudósok szerint ez azért van, mert több, biológiailag aktív kisebb komponens található a szűz kókuszolajban.

Diétás kókuszolaj

2006-ban az európai e-Journal of Clinical Nutrition és Metabolismusban írt tudósok azt találták, hogy a szűz kókuszolaj az egészség szempontjából összehasonlítható a napraforgóolajjal. A kókuszdióolajat tápláló patkányok csökkentették a koleszterinszintet, és a vérrögöknek nem voltak nagyobb kockázataik. Egy 2009-es tanulmány szerint kókuszolaj-kiegészítők segítenek a hasi elhízás csökkentésében a nők körében.

Kulináris kókuszolaj

Próbálja meg a padlizsán ívét gőzölni, majd kókuszolajba sütni egészen aranyáig. Add kókuszolajat finomsütésre, de vigyázzon, hogy ne használjon túl sokat. A kókuszolaj túlsúlyos lehet, és néhány csepp hosszú utat tesz meg. Kóstolja meg egy csésze kókuszolajat egy csésze mézzel, egy csésze kakaóporral és egy csipet sóval. Keverjük össze, amíg sima, majd öntsük egy lapos fenekű edénybe, és hűtőben, amíg kemény. Vágd el a fudge-t harapás méretű darabokra.