Káposzta leves és hasmenés

A káposzta leves hasmenést okozhat, különösen akkor, ha enni egy kicsit, vagy érzékeny a káposztára. A káposzta tartalmaz szálat, ami segít a bélmozgásokban. Mivel a káposzta elősegíti a mozgását a béltraktuson belül, más mellékhatásokat is tapasztalhat, mint például a gáz, a puffadás és a szélütés. Ha bizonyos ételek rendszeresen hasmenést okoznak, kerülje az adott ételeket, és beszélje meg az orvosával.

Káposzta és szálas

A kelkáposztás rovarok okoznak hasi kellemetlenséget néhány ember számára, különösen azoknál, akiknek irritábilis bél szindrómájuk van, vagy IBS-t. Ha egy alacsony rosttartalmú diétát eszel, és hirtelen minden jelentős mennyiségű rostot enni kezd, akkor is tapasztalhat hasi fájdalmat és akár hasmenést is. A rostos ételek okoznak bélmozgást. Amikor elkezdesz bevenni több rostos ételt étrendjébe, akkor hasmenést tapasztalhatsz, és ezt az adott táplálék mellékhatásaként hibáztathatod.

Káposzta és baktériumok

A káposzta és más hasonló leveles zöldségek, például a saláta és a spenót nehéz tisztítani. Amikor ezek a fajta növények nőnek, a baktériumokat tartalmazó talaj bejuthat a levelek közé. A baktériumok, amelyek csapdába ejtik a növények leveleit, megbetegedhetnek és okozhatnak az utasok hasmenését. Bizonyos régiókban az utazók hasmenése gyakori, mert nem csak az élelmiszerek tartalmazzák ezt a baktériumot, hanem az ivóvizet is – amely néha öblítik az ételt.

Káposzta és étrend

Ha több rostos ételt szeretne egyszerre bevenni a diétájába, a hasmenés hirtelen felléphet, mivel a szál átmegy a testén. Néhány testsúlycsökkentő diéta, mint például a káposzta leves étrend, megköveteli, hogy elsősorban káposzta levest vegyen együtt néhány másféle étel mellett. Ez a speciális étrend ideiglenes fogyást okozhat, de ez elsősorban a mellékhatásoknak – vagyis a hasmenésnek és a testfolyadékok – például a víz – elvesztésének.

szempontok

Ha több rostos ételt szeretne bevinni az étrendbe, akkor lassan. A rostbevitel lassú növelése lehetővé teszi, hogy a szervezeted fokozatosan hozzászokjon az új étrendhez, súlyos mellékhatások nélkül. Beszéljen orvosával arról, hogyan lehet több rostot bevinni a táplálékba, például a szálas kiegészítőkbe. Ha bizonyos ételek, mint például a káposzta okozta hasmenést, kérdezze meg kezelőorvosát, hogy miért okoz ilyen problémát az adott ételek. Lehet, hogy egy mögöttes egészségi állapota van a bűnösnek.