Keserű dinnye és magas vérnyomás

A keserű dinnye legismertebb cukorbetegség alternatív gyógyszere, de ez is népi gyógymód a magas vérnyomás kezelésére. Ezt a gyümölcsöt vagy gyümölcsét megtalálja az ázsiai élelmiszerboltokban és az interneten. Bár viszonylag könnyen beszerezhető, 2010-től a keserű dinnye nem bizonyítottan tudományos szempontból semmi esetre sem használható, jegyezd meg a Drugs.com szakértőit. Ha azonban keserű sárgadinnyét próbál meg, előzetesen konzultáljon orvosával.

Szakértői Insight

A tudományos bizonyítékok nem elégségesek a keserű dinnye hatékonyságáról vagy biztonságáról a magas vérnyomás vagy a magas vérnyomás tekintetében, vagy más feltételeket, amelyeket ez a gyümölcs a hagyomány vagy tudományos elmélet szerint kezel, az Aetna Intelihealth szerint. A keserű dinnye által hagyományosan alkalmazott egyéb körülmények közé tartozik a magas vér-lipidszint, bőrfertőzések, daganatok, emésztőrendszeri problémák, szinuszitis, herpesz, magas koleszterinszint és légúti fertőzések. A keserű dinnye vércukorszint-csökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, de a Drugs.com szerint a cukorbetegség kezelésére való hatásának vizsgálata hiányzik.

Adagolás

Mivel nincsenek standard dózisok, nehéz megismerni a keserű dinnye pontos mennyiségét a magas vérnyomásért – vagy bármely más állapotot. Az Aetna szerint számos különböző dózist alkalmaznak a hagyományok gyógyászatában. Cukorbetegség kezelésére jellemző dózis 50-100 ml, de 2010-től nem végeztek klinikai vizsgálatot ilyen dózis igazolására, jegyzi meg a Drugs.com.

szempontok

Ha úgy dönt, hogy kipróbálja a keserű dinnyét, mint a vérnyomáscsökkentő módszert, akkor orvos útmutatásával kell eljárnia, és ismernie kell a mellékhatásokat. A keserű dinnye hipoglikémiát idézhet elő, amiben a vércukor túl alacsony. Ez vezethet hányáshoz, émelygéshez és étvágytalansághoz is, ami az étvágytalanságot jelenti George T. Grossberg és Barry Fox “The Essential Herb-Drug-Vitamin Interaction Guide” szerint. Ez az Aetna szerint kockázatot jelent a spontán abortuszra és a születési rendellenességekre is, ha terhesség alatt használják.

Figyelem

A keserű dinnye számos gyógyszerrel kölcsönhatásba lép, Grossberg és Fox szerint. Mellkárosodást okozhat vagy növelhet bizonyos gyógyszerekkel együtt, beleértve a naproxent, az akarbózot, a meloxicamot és a tramadolt. Ez növeli a hipoglikémia kockázatát, ha sok gyógyszert is bevesz. Ezek közé tartozik az inzulin, akarbóz, glipizid és tolazamid.

Más nevek

Talán keserű dinnye láthatja más nevek, mint magas vérnyomás vagy cukorbetegség orvoslása. Ezek közé tartozik a keserű uborka, cerázia, balsam körte, balsam alma, keserű alma, carilla tökök vagy carilla cundeamor.