Koffein a terhesség első két hetében

A koffein egy serkentő molekula, amelyet kávéban, teában és sok szódában találnak. Bár népszerű, mint egy pick-me-up és növeli a figyelmet és az éberséget, ez szintén negatív hatással lehet arra, hogy teherbe eshet vagy egészséges baba fejlődhet. Fontolja meg a koffein elkerülését a terhesség alatt, különösen a korai hetekben.

A terhesség egyik furcsa aspektusa az, hogy orvosilag az utolsó menstruációs időszak első napjától származik, magyarázza Heidi Murkoffot és Sharon Mazelt a könyvében, “Mit várjunk, mikor várakozunk?”. Ez azt jelenti, hogy a terhesség első két hetében orvosi szempontból olyan időszakra utal, amely alatt nem vagy valójában terhes – az utolsó időszak és az ovuláció között eltelt idő. Azonban a népszerű beszédben a terhesség első két hetében a koncepciót követő igen korai időszak utal, beleértve az implantációt és a korai embrionális fejlődést. Függetlenül attól, hogy mindkettő nagyon érzékeny időszak a koncepció és a fejlődés szempontjából.

A koffein szimpatomimetikusnak minősül, ami azt jelenti, hogy stimulálja az idegrendszer “harcát vagy repülését”. A koffeinfogyasztás hatással van az agyműködésre, ezért növeli az éberség érzését, de növeli a pulzusszámát és változásokat idéz elő a véráramlásban. Továbbá, a koffein képes átjutni a placentán, és a placenta fejlődése előtt átjutni az anyáról a fejlődő embrióra, jegyezd meg Drs. Michael Roizen és Mehmet Oz könyvében: “You: Having a Baby.

A terhesség első két hetében, az orvosi meghatáro- zás szerint, előfordul, mielőtt fogant. A koffein ebben az időszakban nem tanácsos, mert csökkentheti a fogamzásveszélyt, jegyzi meg a The Journal of Epidemiology című tudományos folyóiratban megjelent tanulmányt. Azok a nők, akik naponta több mint 300 milligramm koffeint fogyasztottak, 27 százalékkal alacsonyabb koncepciót mutatnak, mint a nem használók, jegyzi meg a tanulmányt. Még a mérsékelten mérsékelt koffeinfelhasználóknak is 10 százalékkal alacsonyabb a fogamzás veszélye a nem használóknál. Mint ilyen, kerülje a koffeint, ha megpróbálja elképzelni.

Népszerűen meghatározott, az első két hetes terhesség előfordulása után fogant, de általában előtt tudod, hogy terhes. Ez idő alatt a fejlődő tojás többször oszlik meg, a méhbe utazik, és az implantátumokat. Ez az egyik legérzékenyebb terhességi időszak, mivel fennáll annak a veszélye, hogy a fejlődő embrió nem implantál, ami korai vetélést eredményez. Dr.. Roizen és Oz tudomásul veszik, hogy a koffeinfelhasználók jellemzően nagyobb arányban vesznek el korai vetélést, mint a nem használók, a nehezebb felhasználók pedig a legnagyobb kockázatot jelentik.

Terhességi idővonal

Koffein hatások

Előítélet

Posta Conception