Koffein és magnézium

A koffein széles körben elfogyasztott a kávéban és a teában, mert energiateljesítményt biztosít, és jól érzi magát. A mérsékelten fogyasztható koffein kedvező hatásokkal jár, beleértve a fokozott véráramlást és a légzést, ami vonzóvá teszi a sportolókat. A koffein negatív hatást gyakorolhat a szervezetére, mert serkenti a vesét és a beleket, és a testét megszünteti a magnézium megszüntetése. A koffein hosszú távú alkalmazása magnéziumhiányhoz vezethet.

Koffein

A koffein egy természetes anyag, amely számos növényben megtalálható, és ez a leggyakrabban az Ön étrendjében megtalálható a kávéban, a teában és a csokoládéban. A koffein stimuláló hatást gyakorol az idegrendszerre, és érezni fogja éberségét. Pszichoaktív gyógyszernek tekinthető, mert befolyásolja az Ön lelkiállapotát, valamint fizikai változásokat a testedben. A koffein növelheti a hangulatot, csökkentheti a fáradtság érzését, és figyelmesebbé teheti, ezért gyakran a hallgatók kedvelt éneke. A koffein enyhén addiktív és elvonási tüneteket okozhat, mint a fejfájás és az ingerlékenység.

Magnézium

A magnézium a szervezet negyedik leggyakoribb ásványa, és a testében lévő magnézium közel fele megtalálható a csontjaiban. A táplálékkiegészítők hivatala szerint a magnézium több mint 300 biokémiai reakcióban vesz részt, és testének számos funkcióját támogatja, beleértve a szívverést és a vérnyomást. A magnézium segít a szervezet sejtjeinek, hogy energiát termeljenek és hozzájáruljanak a fehérjék termeléséhez. A magnéziumot többek között értékesnek tartják az olyan egészségügyi rendellenességek megelőzésében és ellenőrzésében, mint a magas vérnyomás és a cukorbetegség.

interakciók

Ha koffeint fogyaszt, átmenetileg úgy működik, mint egy vizelethajtó, ami azt jelenti, hogy minden alkalommal, ha egy koffeinos italt fogyaszthatsz magnéziumot és kalciumot a szervezetedből. A Washingtoni Állami Egyetemen végzett 1994-es tanulmány szerint a magnézium és a kalcium kiválasztódása hat órával nőtt, miután a vizsgált személyek koffeint fogyasztottak. A kutatók figyelmeztetnek arra, hogy ha rendszeresen fogyasztanak koffeint, akár táplálékban, akár over-the-counter diuretikum részeként, akkor a szervezet hiányos lehet az ásványi anyagok magnéziumában és kalciumban, ami nagyobb kockázatot jelent a csontritkulás kialakulásának veszélyére. A magnéziumhiány szorongásként és ingerlékenységként, alacsony vérnyomásként és gyenge körmök növekedésében nyilvánulhat meg, és akár abnormális szívveréshez is vezethet.

Diétás források

A magnézium elsősorban zöldségfélékben található, beleértve a sötétzöld zöldségeket, például a spenótot, a cseresznyét és a káposztaféléket, a gabonaféléket, beleértve az árpát, a zabot, a búzát és a rizst, a gyümölcsöket, például a banánt és a mazsolát, valamint a földimogyorót, a mandulát és a mogyorót. A magnézium tejben és más tejtermékekben is megtalálható, és egyes tengeri termékekben megtalálható. A koffein több mint 60 fajta növényben található. Arabica és Robusta kávéfajtákban is megtalálhatóak, amelyek világszerte nőnek. A botanikailag ismert Camellia sinensis nevű tea koffeint tartalmaz. Mexikóban a koffein jelen van a kakaóbabon, amelyet csokoládé készítéséhez feldolgoznak. Afrikában a kola-anyát a stimuláló koffeinhez használják. A koffein természetes forrásai mellett az összetevőt hozzáadják az üdítőitalokhoz és az energiaitalokhoz, valamint az olyan új alkalmazásokhoz, mint a koffeinos cukorka és a rágógumi.