Koffein és nyaki fájdalom

A koffein az egyik legnépszerűbb pszichoaktív gyógyszer a szóban. A stimuláns természetes módon jelenik meg a kávéban és a teában, és nagy mennyiségben hozzáadódik az energiaitalokhoz. A koffein néhány over-the-counter fájdalomcsillapításban is megtalálható. A koffein enyhe fájdalomcsillapító a Cleveland Klinika szerint, és javíthatja a hatóanyagok felszívódását. Bár a koffein fogyasztása nemkívánatos mellékhatásokat okoz, bizonyos jótékony tulajdonságokkal rendelkezik, különösen fájdalomcsillapítás esetén.

Koffein és fájdalom

A koffein segíthet csökkenteni az izomfájdalmat. 2009-ben az Illinois Egyetem kineziológiai és közösségi egészségügyben dolgozó kutatói úgy találták, hogy az edzés előtt a koffein fogyasztása csökkentheti a fájdalom szintjét, és segíthet a gyakorlóknak a keményebb és hosszabb edzésben. Ez az érzés azért következik be, mert a koffein hatással van az agy és a gerincvelő neurotranszmitterére, amelyek erősen érintettek a fájdalom-feldolgozásban. Ez a tanulmány hasonlít a 2006-ban Journal of Pain által eredetileg közzétett kutatáshoz, jelezve, hogy a koffein nagymértékben csökkenti a késleltetett izomkárosodás fájdalmát, ami a trauma esemény után néhány órával jelentkező fájdalom.

Adagolás összege

Ezekben a vizsgálatokban az önkéntesek 5 milligramm koffeint kaptak testtömeg kilogrammonként, ami körülbelül két vagy három csésze kávé. A MedlinePlus szerint 200-300 milligramm koffeint, ami a vizsgálatban alkalmazott mennyiségnek felel meg, mérsékelt mennyiségű stimulánsnak számít, és nem veszélyezteti a függőség kockázatát. A kutatók azt is kimutatták, hogy a koffeinnek ugyanaz a fájdalomcsillapító hatása van azokban az emberekben, akik koffeint használnak rendszeresen. Tehát még akkor is, ha naponta három-négy csésze kávé van, a pszichoaktív anyag használata az izom- és testfájdalom enyhítésére ebben az adagban még mindig előnyös.

visszavonul

A koffein-kivonási szindróma jelentései közel két évszázadot mutatnak ki, állítja Laura M. Juliano Ph.D., az Amerikai Egyetem pszichológia professzora. 2005-ben a Johns Hopkins Medicine bejelentette, hogy a betegség a “Mentális rendellenességek diagnosztikai és statisztikai kézikönyve”, a hivatalos mentális zavarok összefoglalója az Egyesült Államokban szerepel. A hangulati zavarok mellett a koffeinből történő kivonás a test izzadását, izomfájdalmát és merevségét 12-24 órával az utolsó csésze kávé, energiaital vagy koffein tabletta bevétele után okozhatja.

A koffeinről

Bár a koffein kutatása nagyrészt a feszültségfejlődés és az általános, testmozgás által kiváltott izomfájdalmak enyhítésére koncentrál, a stimulánsra vonatkozó konszenzus az, hogy segít a szervezetnek a fájdalomcsillapító gyógyszerek felszívásában, a My Family Doctor magazin szerint. Fájdalomcsillapítás hamarabb. A fájdalomcsillapítókhoz hozzáadott koffein 40 százalékkal hatékonyabbá teszi a gyógyszereket, mondja a Cleveland Klinika. Ezen túlmenően, ennek a fokozott hatásnak köszönhetően kevesebb fájdalomcsillapító gyógyszerre van szükség, ami csökkenti a májtoxicitás kockázatát, különösen az acetaminofénben. Ha az orvos azt javasolja, hogy sok pihenést és a nyak megakadályozását javasolja, távolítsa el a koffeinmentes italokat és gyógyszereket, mert veszélyben van az energikus, ideges és ideges érzés veszélyével.