Mellkasi és gyomor légzés

A légzés fontos az élet minden funkciójában és a mozgás minden formája szempontjából. Beth Shaw, a YogaFit alapítója és szerzője szerint, mivel a legtöbb embernek stresszes munkája és életvitelük van, általában tüdejük felső harmadát lélegezni szokták. Ez a “mellkasi légzés” nagyon sekély. A mélyebb, teljesebb “gyomor légzés” az egész test számára előnyösebb: megnyitja az ereket, amelyek mélyebben találhatók a tüdőben, hogy több hely maradjon az oxigén számára a vérbe, és javítsa a koncentrációt és a mentális képességet. A gyomor légzés különböző légzési gyakorlatokon keresztül tanulható és gyakorolható.

Pihenés Légzés

“Relaxációs légzés” egy nagyon egyszerű légzéstechnika, amely segít ön középpontba állítani. Gyakorolja meg, ha stresszes napja van, hogy csökkentse mind a pulzusszámát, mind a vérnyomását. Feküdjön fekvő helyzetben, felfelé, matracra vagy más kényelmes felületre. Helyezze a jobb tenyerét a mellkas közepére és a bal tenyerébe a hasán. A belégzésnél próbálja megtartani a jobb kezét, amikor a bal kezedre koncentrál. A kilégzéskor fókuszáljon a bal kezére. Adjon egyenlő hosszúságot a belégzéshez és a kilégzéshez.

Háromrészes légzés

Egyébként “teljes” lélegzetnek nevezik, a háromrészes légzés egyszerre feszültségmentesít és energizálja. Ez növeli a vér oxigénszintjét. Ahhoz, hogy gyakorolhassa, kezdj el magasan ülve kényelmesen. A belégzéskor engedje el a membrán és a tüdejét, hogy teljesen kibontakozhassanak, először a hasból, majd a bordákból, majd a mellkasba, végül a torokba. A kilégzéskor ürítse ki a tüdőt, és húzza a köldöket a gerinc felé. Ismételje meg többször.

Alternatív nosztril légzés

Ülj le magasan egy kényelmes, lábszárnyú helyzetben. A jobb kezével nyissa ki a hüvelykujját, a gyűrűsujját és a pinkie-t, és csavarja be a másik ujjait a tenyér felé. Pihenj a gyűrűsujjad az orrhídra. Vegye hüvelykujját a jobb orrlyukba, zárja le. Inhaláljon a bal orrlyukon és szüneteltesse a lélegzetet. Engedje el a hüvelykujját, és a jobb daganattal, zárja le a bal orrlyukát, kilégzés közben a jobb orrlyukon keresztül. Inhaláljon újra a jobb orrlyukon keresztül. Szüneteltesse és váltakozó orrlyukakkal minden egyes lélegzet tetején. Kezdje és végezze el a bal orrlyukon. Ismételje meg néhány fordulóban.

Ujayi légzés

Gyakorlat akár feküdni, akár egy kényelmes felületre ülni. Inhaláljon az orrán és lélegezze ki a szájon keresztül. A kilégzésednél úgy teszel, mintha egy lengő tükröt lazítanál. Inhaláljon újra az orrodon és kilégzés közben, ezúttal megpróbálja létrehozni ugyanazt a csendes, suttogó “ha” hangot a szájával zárva. Próbálja meg egyezzen az egyes belégzés hosszával és minőségével minden egyes kilégzéssel. Ismételje meg többször.