Mellkasi fájdalom kardio után

A mellkasi fájdalmat edzés után gyakran sérülés okozza, például feszült izom vagy bordázott borda. Azonban néha a mellkasi fájdalom a testmozgás után szívinfarktust jelez, ami azt jelenti, hogy a szív nem kapja meg az oxigént. Ha ez megtörténik, azonnal orvoshoz kell fordulnia, hogy megakadályozza a szívének állandó károsodását. Ne késleltesse a kezelést, miközben megpróbálja kitalálni, mi a baj.

Mellkasi nyomás vagy tömörség

Általában a sérülés által okozott mellkasi fájdalom éles, szúrásos és lokalizált a mellkas egy adott területére. Ez a fajta fájdalom rendszerint gyorsan csökken, vagy hosszú ideig tart, anélkül, hogy rosszabbodna. A szívvel összefüggő mellkasi fájdalom, amit az orvosok anginának neveznek, tipikusan szorongásnak vagy nyomásnak van kitéve a mellkas közepén. Más területekre, például karokra vagy állkapocsra sugározhat, és általában idővel egyre rosszabbodik. Alternatív megoldásként rövid időre eltávozhat, majd visszajön.

Állkapocs, kar vagy hátfájás

Csakúgy, mint az összes mellkasi fájdalom nem ugyanaz, nem mindenki tapasztalja a mellkasi fájdalmat ugyanúgy. Sokan, akiknek anginájuk vagy szívrohamuk van, egyáltalán nem éreznek fájdalmat a mellkasukban. Ehelyett a vállukon, felső karjukon, nyakain vagy állkapcsain egy tompa fájdalmat írnak le. Ne tévesszen meg olyan fájdalom, amely nem illik a tipikus szívroham-forgatókönyvbe, amelyet a TV-ben látott. Minden olyan hirtelen fájdalom, amely a felsőtestében bárhonnan előfordul, ami nem tűnik el gyorsan, okot kell adni.

Légszomj

A légzési elégtelenség a légzés nehézségeinek fizikai érzékelése vagy nem elég levegő. Ha egy nehéz edzés után normális lélegzetet érez, lélegzetet kell hagynia néhány perc pihenés után. Ha a lélegzeteid továbbra is fennállnak vagy rosszabbodnak az idő múlásával, jelezheti a szívvel vagy a tüdejével kapcsolatos problémát.

Egyéb tünetek

Nem szokatlan, hogy kemény edzés után hányingerként érezzük magunkat. A sportolók körülbelül 30-50% -a gyomor vagy hasi fájdalmat tapasztal intenzív testmozgás után. Dr. Anne Thorson, a San Francisco-i kardiológus, aki a nők egészségére specializálódott, sok szívrohama – különösen a nőknél – enyhe felsőtest-diszkomfort és influenzaszerű tünetek jellemzik, mint például émelygés, hányás, szédülés és fáradtság .