Mennyezeti ventilátorok és allergiák

A mennyezeti rajongók egy egyszerű luxus, amely segít abban, hogy kényelmesebben érezze magát otthonában. Sajnos ez a luxus nagy költséggel járhat, ha poratkain allergiában szenved. Az Amerikai Allergiai Akadémia, az asztma és az immunológia (AAAAI) szerint a poratkák a leggyakoribb allergiaaktiválók. A mennyezeti ventilátorok lehetnek a poratkák fészkei, különösen akkor, ha a tisztítást elhanyagolják.

Előnyök

A mennyezeti ventilátorok használata gyakori, különösen olyan helyeken, amelyek egész évben melegek maradnak. A mennyezeti ventilátorokat a légkondicionálóval együtt használják, hogy segítsenek egy adott szobában maradni. A ventilátorokat néha önmagában használják villamos energia megtakarításában vagy olyan lakásokban, ahol nincs központi légkondicionáló. Talán a mennyezeti ventilátor egyik leggyakoribb felhasználási módja a hálószobában éjszaka, hogy jobban aludjon.

Az allergiára gyakorolt ​​hatások

Sajnos a mennyezeti rajongók közös porszemét a por- és poratkák ellen. A porroham a por belsejébe esik, amely allergia tüneteit súlyosbítja. A por és a későbbi por atkák felhalmozódnak a mennyezeti ventilátorlapokon, függetlenül attól, hogy a készülék használatban van-e vagy sem. Ha piszkos mennyezeti ventilátor fut, a por és a poratka összepréselhető a helyiségben, különösen olyan felületekre, mint a szőnyegek és az ágynemű. Ezek a hatások károsak lehetnek, különösen akkor, ha allergiásak a poratkákra.

szempontok

A poratka-allergiás betegek jobban tudják elkerülni a mennyezeti rajongók használatát. Tartsa a Gyerekek egészséges figyelmét a mennyezeti ventilátorok használatával, hogy megakadályozza a por atkák felgyülemlését a szobában, és az azt követő allergiás tüneteket. Ehelyett fontolja meg a légkondicionáló egység használatát, hogy segítsen megőrizni hűvös és kényelmes. Vegye fontolóra egy párátlanító használatát a szobájában, hogy megakadályozza a porarák fejlődését.

Tisztítás

Ha nem lehet mennyezeti ventilátor nélkül élni, akkor megfelelő tisztítást kell végezni a poratka allergiás tüneteinek megelőzésére. A Housekeeping Channel azt javasolja, hogy nedves ruhát használjon a por leválasztása közben. Ha a tollszárítót a ventilátorlapátokon használja, egyszerűen csak a poratkákat fogja el, nem pedig a csapdába helyezést. Használhat vákuumot is, de ügyeljen arra, hogy a folyamat során a por egy része levegőbe kerülhet. Mindig viseljen maszkot, hogy elkerülje a por és a por atkák belégzését a mennyezeti ventilátor tisztításakor.

Egyéb intézkedések

Az otthonában lévő más területek érzékenyek lehetnek a poratka-felhalmozódásra. A mennyezeti ventilátor a helyiségben rosszabbá teheti a dolgokat. Akár mennyiségi ventilátor is van, más megelőző intézkedéseket is alkalmazhat a poratka-allergia leküzdésére. Az AAAAI azt ajánlja, hogy a párnákat és a matracokat légmentesen záró takarókba helyezze, és rendszeresen meleg vízben mossa le az ágyat. Fontolja meg a szőnyeg eltávolítását vagy a porszívózást legalább hetente egyszer.