Növelheti-e az anyatej-ellátást vitaminokkal?

Minden új anya meg akarja adni a baba számára a legjobb táplálékot. Az anyatej tökéletes táplálékot nyújt a baba számára, ezért csak akkor kell aggódnia, hogy van-e megfelelő ellátása. Sok folyadék fogyasztása, az egészséges táplálkozás és a jó szoptatási technikák alkalmazása a legjobb módja annak, hogy a megfelelő mennyiségű tejet előállítsuk a baba számára.

A Gyermekgyógyászati ​​Akadémia szerint nincs olyan specifikus vitamin, amely növeli az anyatej-ellátást. Néhány gyógyszer és a gyógynövényes görögszéna segíthet, de a tanulmányok nem meggyőzőek, és a legtöbb nem teljes. Egyes kultúrák olyan hagyományokkal rendelkeznek, amelyeket olyan új anyák követnek, mint a meleg, pihentető első hónapban, bizonyos növényi teák fogyasztása vagy bizonyos élelmiszerek fogyasztása, de egyiküket sem tudományosan bizonyították. Az egészségügyi szolgáltató javasolhatja, hogy továbbra is szedje a szülés előtti vitamint mindaddig, amíg szoptat, de ez biztosítja, hogy Ön és a baba megfelelő tápanyagokat kapjon, ne pedig növelje a tejet. Ha aggasztja tejtermelését, beszéljen egészségügyi szakemberével vagy tanúsított laktációs tanácsadójával.

A La Leche-i Liga arra ösztönzi az anyákat, hogy gondoskodjanak arról, hogy a baba helyesen rögzüljön, és gyakran szoptasson, amíg a baba inni fog, hogy növelje az anyatej-ellátást. Ne feledje, hogy a csecsemők növekedése két-három héten, hat héten és három hónapon belül növekedhet, így lehetnek időszakok, amikor nem tűnnek teljesnek, és mások, ha nem éheznek. A teste hozzáigazodik a baba igényeihez.

Rengeteg folyadék fogyasztása segít fenntartani a tejet. A hidratálás kulcsfontosságú. Próbáljon meg egy pohár vizet fogyasztani minden alkalommal, amikor ápázza a babáját. Kerülje el a túl sok cukros italokat, és korlátozza a koffeinmentes italokat kevesebb mint 3 csésze naponta.

Az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozás segít fenntartani az anyatej-ellátást. A Táplálkozási és Diétológiai Akadémia azt ajánlja, hogy a szoptató nők naponta 500 extra kalóriát fogyasszanak, hogy megfelelő mennyiségű tejet kapjanak csecsemőiknek. A sovány húsok, a színes gyümölcsök és zöldségek, a teljes kiőrlésű gabonák, az alacsony zsírtartalmú vagy zsírmentes tejtermékek vagy a kalcium-tartalmú tejpótlók és a kis mennyiségű egészséges zsírok, például az olívabogyó, a káposzta és a kukoricaolaj kiválasztása biztosítja a szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat Készítsen tápláló tejet a baba számára.

Vitaminok, gyógyszerek és kiegészítők

Szoptatási technikák

Megfelelő hidratálás

Az egészséges táplálkozás