Sötét csokoládé segíthet a fogyásban?

A sötét csokoládé nemcsak segíteni tudja ezeket a nemkívánatos fontokat, hanem számos egészséges haszonnal jár, amely más indulatokat szégyenletes helyzetbe hoz. Ha egy pohár sötét csokoládét fogyasztunk hetente három nap alatt, akkor a szervezet megemésztheti az Ön által fogyasztott ételeket, gátolhatja az inzulinrezisztenciát, csökkentheti a stresszt és a kortizolszintet, és megakadályozhatja a túlfogyasztást. Azt is bebizonyosodott, hogy csökkenti a vérnyomást, növeli a vérkeringést, a boldogság érzését és energiát serkenti.

Egy csepp sötét csokoládé, 70-85 százalékos kakaócsomaggal táplálkozik, de költséges a diéták számára, akiknek korlátozniuk kell energiabevitelüket. 170 kalóriát tartalmaz, ez egy olyan kezelés, amelyet a legjobban mérsékelten élvezhet, különösen, mivel 12,09 gramm zsírt tartalmaz. Három zsírtípus van a sötét csokoládéban: a jó, egyszeresen telítetlen zsír, az olajsav és két telített zsír, a palmitinsav és a sztearinsav. A jó hír az, hogy ezek a zsírok nem befolyásolják a koleszterin szintjét, és egészséges zsírnak tekinthetők, ez elengedhetetlen azok számára, akiknek megpróbálják lefogyni. A sötét csokoládé tartalmaz egészséges dózist az esszenciális ásványi anyagokból, beleértve a magnéziumot, a kalciumot, a vasat, a cinket, a rézt, a káliumot és a mangánt.

Ha cukros ételeket eszel, a szervezet ellenállhat az inzulinnal szemben. Ez arra készteti a szervezetet, hogy több ghrelint termeljen, amely hormon, amely növeli az étvágyat. A hollandiai “Szabályozó Peptidek” 2010-ben publikált tanulmány azt mutatta, hogy a sötét csokoládé gátolta az inzulinrezisztenciát és csökkentette a grrelinszintet 12 olyan nőben, akik szagoltak és fogyasztottak sötét csokoládét. Összefoglalva, a nők kevesebb ételt fogyasztottak, és minden étkezés után érdesebbek voltak.

Könnyű szabotálni a diétát, amikor vágysz édességekre, sós ételekre és zsíros ételekre. A sötét csokoládé táplálóan kielégíti ezeket a sóvárgásokat. Néhány cukrozatlan kakaóbabon csikorgatva minden étkezés előtt segíthet egészségesebb választási lehetőségeket az étkezés idején.

Ha jól érzi magát, természetesen jobban vigyázni akar a testedre. A sötét csokoládé olyan polifenolokat tartalmaz, amelyek jó közérzetet biztosítanak. A Swinburne Egyetem Ausztráliában végzett egy tanulmányt, amely 2013-ban megjelent a “Journal of Psychopharmacology” -on, arról, hogy a sötét csokoládák hogyan befolyásolták a felnőttek hangulatát és viselkedését. Összefoglalva, azok a személyek, akik 30 napig sötét csokoládét fogyasztottak, kevés hangulatváltozást, de mély jólétet váltottak ki. Ez annak köszönhető, hogy a csokoládé lipidje az úgynevezett anandamid, amely olyan eufórikus érzést kínál, amely gyakran rövid életű. Mivel a sötét csokoládé olyan vegyi anyagokat is tartalmaz, amelyek gátolják az anandamid lebomlását, ez az élmény és jólét érződik.

A sötét csokoládé a legelterjedtebb fogyasztás a mérsékelten. Egy hüvelyknyi sötét csokoládét hetente háromszor elege, hogy tartós előnyöket biztosítson. Mint minden élelmiszer, néhány ember érzékeny lehet a csokoládéra, és káros hatással lehet. Ha gyógyszert szed vagy a csokoládé fogyasztása után nemkívánatos következményekkel jár, kérjük, forduljon kezelőorvosához, mielőtt elkezdi fogyasztani ezt a kezelést. A fogyás miatt kevesebb kalóriát kell fogyasztania, mint naponta. Egészséges táplálékkal és testmozgással kombinálva a sötét csokoládé extra lendületet adhat a súlycsökkentő célok elérésében.

Tápláló, drága kezelés

Appetite Control

Élelmiszer cravings

Magatartás változtatás

Összefoglalva