Szénhidrátot a kalóriák konverziójához

A kalória számlálás a súlycsökkentő terület részét képezte mindaddig, amíg a fogyás közös cél. Mivel az alacsony szénhidráttartalmú étrend az 1990-es években vált népszerűvé, a fogyás szénhidrátok számítása hasonlóan általános gyakorlatsá vált. Bár ez a két fogalom kapcsolódik, ezek semmiképpen sem azonosak.

A kalória az energia mérési egysége, ugyanúgy, mint egy mérföld távolsági energiaegység. A szervezet kalóriát vesz, mikor eszel – beleértve ha szénhidrátot is eszel – és az energiát az aktivitással égeti. Több kalóriát kell elfogyasztania, mint az enni, hogy fogyasszon, 3,500 kalóriával egy font zsírnál.

A karboidrátok a három alapvető tápanyag, a zsírok és a fehérjék egyike. A szénhidrátok szénből, hidrogénből és oxigénből készülnek. Strukturálisan egyszerűek, gyorsabban lebomlanak, ha más tápanyagokat fogyasztanak. Általános szabályként a szénhidrát-gazdag élelmiszerek a kalóriatartalomhoz képest alacsonyabbak a táplálkozásban, mint a többi lehetőség.

Egy g szénhidrát 4 g kalóriát tartalmaz. Ez ugyanannyi kalóriát tartalmaz a fehérjében, és kevesebb, mint a fele a 9 gramm kalóriát tartalmaz a zsírban. Bár ez úgy tűnik, azt jelzi, hogy a zsírok kevésbé fogyaszthatják a szénhidrátokat, a szénhidrátok kalóriái sokkal gyorsabban bomlanak le, mint a zsírok. A kalóriáknak ez a közvetlen vércukorszintje a vércukor egyensúlyi következményeit eredményezheti, ami előbb éhesen érezheti magát, és lassabban érezheti magát.

Érdemes megjegyezni, hogy egy kalória, a fizika és a definíció szempontjából, az az energia mennyisége, amely 1 g folyékony víz hőmérsékletének 1 Celsius-fok felemeléséhez szükséges. Azonban, ha a táplálkozási adatok a “kalória” szót használják, valójában egy “kilokalória” -ra utal, ez a méret 1000-szerese.

Calorie alapok

Szénhidrát alapjai

Kalóriák és szénhidrátok

Nagy kalóriák, kis kalóriák