Szoptatás és menstruációs fájdalmak

A méhküszöb és a vérzés a szülés után minden nőnél megtörténhet, függetlenül attól, hogy hány terhességet kapott. A menstruációs-szerű fájdalom intenzív lehet, és megnehezíti a napi feladatok ellátását és az újszülött gondozását. Ezért fontos, hogy megértsük, hogyan kell kezelni a menstruációs fájdalmat a szoptatás miatt.

Meghatározás

A szoptatással összefüggő szorongás a születés után előfordulhat, mivel a méh visszaesik a terhesség előtti méretre és helyre. A fájdalom intenzív lehet, de körülbelül hat hét elteltével csökken és kevésbé észrevehető. A menstruációs-szerű fájdalom intenzívebbé válhat minden terhességgel, mert a másodlagos anyáknak nincs annyi méh izomtónusa, mint az első anyák.

Miért fordul elő

Ez a fájdalom a szoptatás ideje alatt alakulhat ki, mivel az újszülött szopogató mozgása miatt a teste felszabadítja az oxitocin hormont. Az oxitocin segít az izomzatnak a méhösszehúzódásban, és ösztönzi a méhtort, hogy visszatérjen a rendszeres terhesség előtti méretéhez. Ezek a összehúzódások segítenek csökkenteni az elveszett vérmennyiséget is, miután egy csecsemővel rendelkeznek, és lerövidítik azt az időtartamot, amelyet Ön megfigyel vagy vérzik.

kezelések

Vigyázz a lehető leggyakrabban, még akkor is, ha nem érzed magad. A BabyCenter honlapja elmagyarázza, hogy a teljes húgyhólyag megakadályozza a méhtől való teljes kötődést, ami fokozhatja vagy meghosszabbíthatja a fájdalmat. Masszírozza vagy gyengéden gyúrja a hasát, hogy csökkentse a nyomást és a görcsöt. Vegyük az ibuprofent, acetaminophenet vagy bármilyen orvosi rendelvényhez kötött fájdalomcsillapítót. Feküdj lefelé az ágyadon egy párnával, amely a has alsó része alatt van, hogy segítsen a nyomás és a fájdalom enyhítésében.

szempontok

Hívja kezelőorvosát, ha a menstruációs fájdalom nem kezd csökkenni néhány nap után, vagy intenzív vagy szélsőséges vérzést tapasztal. Ezek komoly szövődmények, például fertőzés jelei lehetnek. Tartsa a szoptatást akkor is, ha ilyen típusú fájdalmat fejleszt. A szoptatás nemcsak az újszülöttek számára előnyös, hanem a görcsöket is kiváltó tényezők segítik a haszálódást.