Vannak-e természetes gyógynövények az agysejtek javítására vagy regenerálására?

Az agysejtek számos betegség, például agyvérzés, Alzheimer-kór és Parkinson-kór miatt, degenerálódhatnak. Ha a sejtek megsérülnek, a gyógyuláshoz vezető út hosszú lehet, és fizikai és gyógyászati ​​terápiákat igényel a kár helyreállítása és az agyműködés helyreállítása érdekében. Természetes gyógynövények segíthetnek ebben a folyamatban. Forduljon egészségügyi szolgáltatójához, mielőtt gyógynövényeket használna agykárosodás kezelésére.

Az agysejtek javítására vagy regenerálására szolgáló gyógynövények hatásos antioxidáns hatással bírnak. Agyvérzés és neurodegeneratív betegségek esetén az agysejtek oxidatív stresszben szenvednek, ami szabad gyököket szabadít fel, és tovább károsítja a sejteket és szöveteket. Az antioxidánsok a szabad gyökfogó eszközök, és segíthetnek a szervezetnek gyógyítani.

A Wormwood vagy az Artemisia absinthium egy aromás növény, amelyet egész Európában és Ázsiában találnak. A hagyományos gyógyítók a légzőkészüléket a rossz étvágy, a gyomorhurut és a májgyulladás kezelésére használják. A hagyományos kínai orvoslás szakemberek ezt neurodegeneratív betegségekre is alkalmazzák, mivel a növény antioxidáns, gyulladáscsökkentő és felismerő hatásokkal rendelkezik. A Journal of Ethnopharmacology 2010. júniusi számában közzétett tanulmányban a kutatók azt találták, hogy a bogár gazdag flavonoidokban van, és normalizálta a károkat, és az antioxidáns védekezési enzimeket visszaállította a kísérleti állatokban indukált stroke-mal.

A kamilla vagy a Matricaria recutita a gyomor-bélrendszeri problémák és stressz közös gyógynövénye. A hatóanyagok közé tartozik az illóolaj, a flavonoidok és a kumarinok, és a szárított virágok gyulladásgátló és antioxidáns hatásúak. A kamilla hasznos lehet az agysejtek védelme érdekében stroke után. A “Journal of Ethnopharmacology” 2010. februári számában megjelent tanulmány szerint a kamilla hatalmas szabad gyökfogó. Ez csökkentette az oxidatív stresszt és csökkentette az agykárosodás mennyiségét a kísérleti állatokban indukált stroke-mal.

A ginseng, vagy a Panax ginseng fontos gyógynövény a hagyományos kínai orvoslásban. A ginzeng gyökerek egy csoportba tartozó triterpenoid szaponinokat tartalmaznak, amelyek együttesen ginsenozidokként ismertek. A Journal of Ethnopharmacology 2010. novemberi számában megjelent tanulmány szerint az egyik, az úgynevezett ginsenoside Rb1, különösen fontos volt az agysejtek javításához és regenerációjához. A kutatók azt találták, hogy a ginsenoside Rb1 növeli a BDNF-t vagy agy eredetű neurotróf faktort, amely elősegíti az agysejtek növekedését és helyreállítását. Az indukált stroke-t tartalmazó állatok vizsgálata három-öt nap alatt visszanyerte a neurológiai funkciót. A kutatók szerint a ginzeng hasznos lehet a stroke és egyéb neurodegeneratív betegségek kezelésében.

Gyógynövényes tevékenységek

Üröm

Kamilla

ginszeng